— Vi gjorde det på forhånd klart overfor forbundet at dommeren ikke er kvalifisert til å dømme på dette nivået. Og med fasit i hånd, vil jeg se den som vil ta fra oss at vi hadde rett. Dette er historien om et varslet dødsfall, sier sportslig leder Tommy Iversen i Rosenborg elite.

På mirakuløst vis gikk Rosenborg fra 1-3 til 3-3 i løpet av det siste minuttet av tredje periode. Oilers var rystet, og Rosenborg fant nye krefter på en tank som egentlig var tom. Men så dømte dommer Thomas Tysland straffeslag til Oilers, og Jean-Michel Daoust satte en bråstopp for Rosenborg-sesongen.

- En skandale

Avgjørelsen får keeper Brady Hjelle til å rase.

— Det er en skandale. Jeg har aldri opplevd en slik dommeravgjørelse i hele mitt liv. Oilers var virkelig rystet, og så skjer dette. Det er den verste følelsen. En sluttspillserie skal ikke avgjøres på et straffeslag. Dette vil sitte i lenge. Veldig lenge, sier Hjelle.

Heller ikke trener Hasse Hansson er veldig imponert over avgjørelsen som avgjorde kampen.

— Dommeren må være 200 prosent sikker før han dømmer i en slik situasjon, og det kan han umulig ha vært, sier han.

Rystet Oilers

Hansson mener dommeren ødela en gyllen mulighet for Rosenborg til å komme inn i kvartfinaleserien.

— Oilers var rystet i kveld. Det var de sist også. Hadde vi vunnet denne kampen, hadde vi hatt enda mer stress og press på dem. Det kunne blåst nytt liv inn denne i serien, sier Hansson.