Onsdag spiller Jerv den første av to avgjørende kvalifiseringskamper mot Stabæk. Men oppladningen preges av sorg etter at ildsjelen Finn Helge Andersen gikk bort.

80-åringen var involvert i en bilulykke torsdag, og mandag kveld døde han av skadene.

– Det er selvfølgelig veldig, veldig trist. For alle oss, og spesielt dem som står ham nærmest, sier Jerv-trener Arne Sandstø til TV 2.

Finn Helge Andersen var med i seniorgruppen i Jerv. Han var stadig å se på klubbhuset til 1. divisjonsklubben.

– Dette er mennesker som har vært i og rundt Jerv på en eller annen måte i mange, mange år. De blir som en slags familie. Det at en av dem går bort på en så tragisk måte, skaper inntrykk på folk i klubben. Det er veldig trist, sier Christopher MacConnacher som jobber i administrasjonen i Jerv.

Nærmeste nabo av kapteinen

Jerv-kaptein Glenn Andersen kjente Andersen godt.

– Han var min nærmeste nabo der jeg er født og oppvokst. Jeg snakket med ham 30 minutter før ulykken da han var innom jobben og skulle hente noe. Han var en veldig engasjert person. Veldig. Sånne sjeler trenger man mange av i klubbene, sier Jerv-kapteinen.

Det var torsdag forrige uke ulykken skjedde. To biler kolliderte på E18 ved Tjore i Grimstad. En bil med den 80 år gamle mannen og en 34 år gammel kvinne ble påkjørt bakfra av en annen bil. Kollisjonen var svært kraftig, og sjåføren og passasjeren ble hardt skadet i ulykken. Mandag omkom altså 80-åringen.