Tertnes – Storhamar 26-25

HAUKELANDSHALLEN (bt.no): I fjor kjempet Tertnes seg til en imponerende tredjeplass til tross for at økonomisk krise og en rekordtynn stall. Før årets sesong er bergenserne attpåtil kraftig svekket, og før serieåpningen mot Storhamar innrømmet trener Tore Johannessen at det kunne ta tid før ting er på plass for årets Tertnes-utgave.

Men skal man dømme etter onsdagskveldens kamp, trenger dette slett ikke å bli verst, selv om både Linn Gossé, Stine Lund Andreassen og Sakura Hauge nå spiller håndball andre steder enn i Bergen. Det medgir også Johannessen.

Ambisjon om toppen

• For tre uker siden hadde jeg blitt veldig overrasket over dette resultatet. Men vi har hatt kraftig stigning gjennom treningskampene, og nå er jeg faktisk ikke overrasket over det vi presterte, sier Johannessen.

Han ser klare tegn på at Tertnes fortsatt er et lag som kommer til å kjempe i toppen.

• Vi opptrådte såpass bra som lag i denne kampen. Og vi har en ambisjon om å være med helt der oppe, selv om det kommer til å være flere om beinet i år, sier Johannessen.

Én etter én sto nemlig de som skal være de nye bærebjelkene i Tertnes frem: Stine Skogrand, Tonje Løseth, Maren Roll Lied og keeper Marie Davidsen dro med seg resten av laget, og festet kjapt grepet om begivenhetene i Haukelandshallen. Til pause var stillingen 14-10 til hjemmelaget, og publikum hadde fått se mål etter både kjappe kontringer og lange, veloppbygde angrep.

I andre omgang var Storhamar skarpest i innledningen, og knappet gradvis innpå. Plutselig sto det bare 17-16 til de blå, men etter en timeout fikk Tertnes spillet til å fungere igjen. Da vertene trengte det som mest, sto 20 år gamle Birgitte Karlsen Hagen frem og kjempet inn to mål, og slik fikk Tertnes igjen det lille pusterommet de behøvde.

- Mer å gå på

Likevel ble det særdeles spennende på tampen. Storhamar slet seg tilbake i oppgjøret, og med ett minutt igjen å spille ledet Tertnes bare med ett mål, 25-24. Da tok Tore Johannessen timeout, og i det påfølgende angrepet satte Maren Roll Lied inn 26-24. Bortelaget reduserte kjapt, men klarte aldri å utlikne.

• Vi fikk ut mye her, men jeg mener at det fortsatt er mye å gå på. Vi har lyst til å fortsette å strekke oss mot toppen. Når vi slår Storhamar, som mange har tippet på annenplass, er det et godt tegn, sier Skogrand.

Like blid etter åpningsseieren var målvakt Marie Davidsen. Også hun har gått fra å være et annetvalg forrige sesong til å bli keeper nummer én i denne.

• Jeg synes det bare er gøy med mer ansvar, du blir veldig skjerpet av det. Jeg vet jo at laget er avhengig at jeg som står bakerst presterer, sier Davidsen, som før neste kamp skal få inn en reserve for seg fra Arendal.

• Det var deilig å starte med en seier, og vi viste at vi er veldig gode når vi er gode. Vi må bare sørge for at vi klarer å holde det nivået i store deler av kampene, fastslår Davidsen.