Manglerud Star 2-4 Stavanger Oilers

Serieleder Stavanger Oilers reiste søndag til Manglerudhallen for å jakte sin åttende strake seier i eliteserien og sin tiende seier på rad denne sesongen, Champions Hockey League inkludert. Og Petter Thoresens menn innfridde favorittstempelet. Anført av en utstoppelig Josh Soares hadde gjestene stort sett kontroll hele kampen gjennom, og vant til slutt 4-2. Dermed beholder Stavanger-laget serieledelsen.

Oilers tok ledelsen allerede etter drøyt fire minutters spill ved poengkongen Josh Soares assistert av Dan Kissel og Dennis Sveum. 1-0 var også stillingen til pause etter 8-13 i skuddstatistikk i 1. periode.

Men da Oilers-back Mats Larsen Mostue pådro seg en tominutters utvisning helt i starten av midtperioden, grep hjemmelaget sjansen til å utligne med begge hender, og Christer Greaker sørget for balanse i regnskapet da han satte inn 1-1 i overtall etter 24.05 assistert av Michael Stenersen og Magnus Hoff.

Soares til verket

Oilers-spillerne lot seg imidlertid ikke påvirke nevneverdig av den tidligere kalddusjen i 2. periode, og bare halvannet minutt senere sendte nevnte Larsen Mostue Stavanger-laget tilbake i føringen med sin 2-1-scoring etter flott forarbeid av Josh Soares og Dan Kissel.

Soares var imidlertid ikke ferdig med det, og etter halvspilt 2. periode økte han ledelsen til 3-1 for Oilers i overtall assistert av Christian Dahl-Andersen. Oilers dominterte stort i midtperioden, og etter M/S’ tidlige utligning hadde gjestene tilsynelatene full kontroll, noe også 3-13 i skudd vitner om.

Tabellnieren fra Oslo øst hadde likevel ingen planer om å gi opp, og reduserte også til 2-3 i overtall drøyt sju minutter ut i den tredje og siste perioden da Vladimir Kutny ekspederte pucken i mål bak en noe nølende Oilers-keeper Henrik Holm etter forarbeid av Andreas Lindstrøm og Cato Cocozza.

Svarte igjen

Nok en gang tok det imidlertid bare et drøyt minutt for Oilers-spillerne å slukke vertenes håp om å slå tilbake, og da Nick Plastino økte ledelsen til 4-2 for Oilers etter 48.44 assistert av Tommy Kristiansen, ble kampen i realiteten avgjort.

Oilers tok dermed sin åttende strake seier i eliteserien, og befestet sin posisjon på tabelltoppen. Den siste perioden endte med 13-5 i skudd i favør gjestene, og Oilers hadde totalt 39 skudd på mål mot Manglerud Stars 16 til sammen i kampen.

Etter tolv spilte kamper leder Stavanger Oilers serien med 30 poeng, fem poeng foran Lørenskog på 2. plass. Fjorårets seriemester Vålerenga ligger for øvrig på 8. plass (!) av 10 lag med fattige 15 poeng på 11 kamper etter seks tap og bare fem seirer så langt denne sesongen. Søndag fikk imidlertid VIF en etterlengtet opptur da Frisk Asker ble slått 3-0 på bortebane.

— Jeg er selvsagt godt fornøyd med seieren. Manglerud Star skapte mindre på oss denne gangen enn i DNB Arena, men vi kan fortsatt bli mer effektive og nøye med pucken, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet like etter kampslutt.

- Vi gjorde jobben

— Jeg er selvsagt godt fornøyd med seieren. Manglerud Star skapte mindre på oss denne gangen enn i DNB Arena, men vi kan fortsatt bli mer effektive og nøye med pucken, sier Oilers-trener Petter Thoresen til Aftenbladet like etter kampslutt.

Søndag fikk han se Josh Soares (2), Mats Larsen Mostue og Nick Plastino score målene for Oilers. Thoresen håper at flere melder seg på i kampene som kommer.

— Det er stort sett 1. og 2. rekken vår som produserer poeng for oss, og det er helt klart ønskelig at andre tegner seg på scoringslisten, særlig mot lag som dette, sier Oilers-sjefen.

Han understreker at tre poeng var det viktigste for Oilers mot M/S, som ligger nest sist på tabellen med bare fem poeng på 12 kamper og ingen seirer etter ordinær tid.

— Vi reiste ikke til Manglerudhallen for å underholde, men for å ta tre poeng. Det klarte vi greit, og M/S hadde nesten ikke skudd på mål. Da synes jeg vi gjør jobben, sier Petter Thoresen.