Brynes nye trener tok med seg troppene til spansk sol direkte fra tap mot norske 1.divisjonsklubber.

I så måte var kampen mot Molde et sjumilsteg i riktig retning. Resultatet var oppløftende for oss alle etter en tung periode, sier Brakstad til Aftenbladet.

Han kunne konstatere at organiseringen og strukturen i laget stemte bra. Laget var aggressivt i duellspillet og klarte å holde godt på ballen.

Har spisskompetanse

Bryne har duellspill og arbeidsmoral som spisskompetanse. Det skal vi fortsatt utvikle videre, men i tillegg skal vi organisere oss bedre. Laget har fortsatt mye å gå på. Alt dette gjør at kollektivet skal bli en av våre sterkeste sider, sier Brakstad.

På forhånd var det ventet at topplaget Molde skulle føre kampen mot sin gamle trener. Det klarte romsdølingene bare delvis. I stedet var Bryne så avgjort med, og best i sjanseprotokollen.

Åtte minutter etter pause slo Brynes nye, svenske spiss et perfekt corner til lagets andre svenske, Jonas Jonsson, som headet ballen i mål.

Var det ikke Geir Atle Undheim? Nei, det var visst Jonsson. Det var så mange folk inne i feltet at jeg er neimen ikke sikker, ler Brakstad. Molde misbrukte et, ifølge Brakstad, billig idømt straffespark, før laget fem minutter før slutt kom a jour på et frispark ved Bernt Hulsker.

Heldigvis svarte vi raskt. Pierre Gallo slo et frispark fra svært langt hold, ingen Molde-spillere klarerte og ballen gikk direkte i mål, forteller Brakstad.

Bengtsson sint

Brakstad arvtaker i Molde, Gunder Bengtsson, var alt annet enn fornøyd etter kampen.

Spillerne opptrådte uinspirert og med helt feil innstilling. Jeg er skuffet ettersom flere burde ha benyttet sjansen til å vise seg fram, sukket Molde-treneren, som hadde skiftet ut hele startelleveren siden 4-0-seieren mot Ørgryte tirsdag. Likevel mønstret han minst fem spillere med fast plass på laget.

Jeg vil ikke kommentere Molde. Flere har spurt, men jeg konsentrerer meg om Bryne. Der var det mye positivt, sier Brakstad, som trekker målvakten Svein Bø som et eksempel.

Jeg har aldri sett Svein spille. Han var bra. Sterk i en mann-mot-mann-situasjon og offensiv i feltet, skryter Brakstad.

Noe særlig inntrykk av prøvespilleren McKinley Tennyson fikk han ikke, men nykomer Pierre Gallo markerte seg i alle fall med en målgivende og ett mål.

Tennyson skal slippe til fra start mot Trelleborg mandag, opplyser Brakstad.

frode.lindboe@ stavanger-aftenblad.no