Stjernen – Storhamar 3-6

Michael Smithurst ville ha i gang begge målvaktene etter tre strake seirer med Tommy Johansen i buret, og dyttet Jesper Engelin inn mellom stengene. Og selv om svensken måtte plukke en tidlig puck ut av nettet i undertall, kom Dragons hurtig tilbake.

— Vi pratet om at de vanligvis kommer ut i hundre, og selv om vi visste det, virket det som om vi ikke var helt på. Men vi fortsatte det spillet vi har begynt på, med knallhard jobbing i bånn og fikk bra uttelling i første periode. Mange tenker kanskje at de har fått en tøff start og vi det motsatte og at det bare var å dra ned hit for å hente poengene, men den tanken må vi ha ut, sier Eirik Skadsdammen.

Andreas Øksnes kvitterte tidlig, og like etterpå snudde Martin Blakseth Huse kampen etter en fin Christian Larrivée-assist.

Så ble Lars Løkken Østli spilt fri på blålinja, og han trampet inn i sona og limte pucken opp i taket bak Henrik Haugeland. Eirik Skadsdammen fortsatte ballet med scoring nummer fire, før spiller nummer fire, kveldens gullhjelmbærer Nathan Martz, satte inn det femte i begynnelsen av andre periode.

Hjemmelaget fortsatte sin utvisningsbonanza i starten av midtre økt, og Joakim Jensen inntok sin favorittposisjon i overtall på bakre stolpe og banket inn det sjette.

Da byttet Stjernen keeper og inn kom Chris-Henrik Nygård. Unggutten holdt nullen resten av kampen og Marcus Bjørsland fikk også sette inn sitt første mål, før kveldens siste nettkjenning kom ved Peter Wennerström i en periode der Storhamar dro på seg mange utvisninger.

Likevel, jobben ble gjort og Storhamar står med 12 poeng av 12 mulige så langt.

— Det er lenge siden vi har hatt en slik start, men samtidig må vi legge det bak oss allerede i morgen. Vi må bare jobbe videre, møte opp med trening med godt humør og holde fokus. Selv om vi har fått en bra start kan vi ikke la det bli noe laurbær å hvile på, sier Skadsdammen.

Trygve Hillestad roser lagmoralen, og innrømmer at seriestarten kanskje har vært litt i overkant av hva man hadde våget å tro på.

— Man ønsker vel å tro det og drømmer om det. Men for å være helt ærlig og kjedelig tenker man bare en kamp av gangen. Seirene har gitt oss mye trygghet. I dag ble vi faktisk ikke stresset av at de scoret tidlig, vi bare la ned jobben og vant til slutt, sier Hillestad.