FORNEBU (Aftenposten.no): For drøyt tre uker siden satt undertegnede og bivånet en Stabæk-trening sammen med klubbens materialforvalter Alexander Cooper, da bæringenes nye spiss Gilles Ondo kom bort.

— Jeg vil ha nye sko, sa Ondo.

- Nei, sa Cooper. Først må du score to mål i én kamp.

Ondo ristet fortvilet på hodet. Han hadde fått et nesten religiøst forhold til sine Nike-sko, som han hadde scoret 28 ganger med på 50 seriekamper på Island. Ikke rart gaboneren var fortvilet.

Ødela selv skohåpene

Det hjalp heller ikke at han scoret vinnermålet mot Roseborg like etterpå, like lite som det hjelper at han scoret sitt ”vakreste målet i hele karrieren” mot Fredrikstad søndag kveld, der han på direkten hamret ballen inn i krysset fra 20 meter.

Snarere tvert imot.

- Selvsagt får han ikke noen andre sko nå. Med den scoringen viste Ondo at det er Puma-skoene som passer ham best. De gangene han har spilt med sine egne sko på treningene, har han jo aldri scoret, sier Stabæks materialforvalter med dårlig skjult sarkasme i stemmen.

Dagens Stabæk-helt – i tillegg til 3-1-perlen la han også opp til Ollé Ollés 2-0-mål – og skaffet straffen som ga 1-0 – tar likevel skoavslaget med knusende ro.

- Jeg vet hva som er favorittskoene mine, men det fungerer også bra med de Puma-skoene vi må bruke i Stabæk, understreker Ondo overfor Aftenposten.

Fungerte gjorde også mageplasket som ga Stabæk straffespark etter en snau halvtime, som han selv lett innrømmer var filming. Uten at han er så bekymret over det.

— Det var hyggelig for Veigar (Páll Gunnarsson) å få en scoring til.

Vil ikke ha Nannskog-sammenligning

Til sammen har duoen nå notert se for fem nettkjenninger i år, og drømmen om et samarbeid á la Nannskog-Gunnarsson lever fortsatt i Bærum. Jørgen Lennartsson maner likevel til ro i rekkene.

- Det er ikke mange treningene de har fått sammen, mens Veigar og Daniel vel hadde 2000, og hvor mange kamper hadde de?

— Men det går fremover med samarbeidet deres, mener Stabæk-treneren, som også understreker at klubben har gode makkere til den islandske ballkunstneren i Johan Andersson og Torstein Andersen Aase.

Bakover er det færre alternativ, og Fredrikstad kunne enkelt ha trillet inn et ledermål da Jørgen Hammer sendte en altfor løs pasning tilbake til Jan Kjell Larsen like før Stabæks første scoring. Alexander Ruud Tveter plukket den opp, men alene med keeper sendte FFK-spissen ballen noen få centimeter til side for stolpen.

Sjokkert over drømmetreffet

Han skulle få sin revansje tidlig i andreomgangen da han hamret inn Celso Borges pasning, men da hadde Stabæk allerede scoret to, og bare fem minutter senere fikk de sitt tredje for dagen da nevnte Ondo fant frem storsleggen – til sin store overraskelse.

- Jeg bruker jo bare å score innenfor femmeteren, humrer gaboneren.

— Men dette er noe jeg har trent på etter at jeg kom til Stabæk, så det er hyggelig å se den gå inn.