RIO DE JANEIRO: — Jeg tror langt ifra det vil bli lett match. Det kommer til å handle om hvem som treffer taktisk og hvem som har dagsformen. Sverige kommer til å gå inn med mer dødsforakt enn noensinne. De har alltid drømt om å slå Norge. Dessuten er de taktisk bedre forberedt. Det er ingenting i Norges spill som kommer til å overraske svenskene, advarer Øystein Havang, håndballekspert i NRK.

NRK-ekspert Øystein Havang. Foto: NTB Scanpix

Tok fem poeng i gruppespillet

Søndag kveld slo Norge Romania 28-27, og sikret med det andreplass i puljen, som betyr at de møter gruppetreer Sverige i kvartfinalen. Lagene har møtt hverandre tre ganger i OL-sammenheng, og alle gangene har Norge vunnet. Men Sverige og Norge hadde felles treningssamling i Portugal i sommer, og lagene kjenner hverandre like godt som sin egen bukselomme.

Sverige startet OL med to seirer, mot Argentina og Sør-Korea, før de måtte gi tapt mot Russland etter å ha ledet med seks mål i en periode. Deretter spilte de uavgjort mot Nederland før de tapte i går for Frankrike 25-27. ## — Dette er helt åpent

— Sverige har spilt veldig bra til nå, og sier selv at de har en fantastisk stemning i laget. Det var også imponerende å spille jevnt mot Frankrike, som har et veldig samspilt lag, sier svenske Thomas Ryde, som er landslagstrener for Romania.

— Lagene kjenner hverandre godt etter flere møter. Dette er helt åpent. Sverige er i mine øyne medaljekandidater, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson, og får støtte av sin kaptein, Stine Bredal Oftedal.

— Jeg synes Sverige er skikkelig tøffe. Det er et fysisk robust lag samtidig som de har kantspillere som løper veldig godt, sier Bredal Oftedal.

-Vi trenger et bedre forsvar

Hun leverte en strålende kamp og knallet inn seks mål mot Romania.

— Jeg tror nøkkelen er at vi må ta opp den fysiske kampen med dem. Vi må gi dem noen trøkker, og være på dem fra første stund, sier landslagskapteinen.

Hergeirsson mener Norge må heve seg betraktelig bakover på banen dersom gullkampen skal leve til etter tirsdagens møte med Sverige.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

— I dag var vi rustne bakover i første omgang, men husk at vi møter et lag som må vinne. Det kommer seg i forsvar i 2. omgang, selv om vi også da har noe å gå på. Men vi trenger et bedre forsvar, sier Hergeirsson – før møtet med våre svenske naboer på tirsdag.Kampen spilles klokka 22.00 norsk tid.