— Dette blir tidenes beste hockeytilbud til norske TV-seere, sier rettighetssjef Bjørn Taalesen i TV 2. Han er svært fornøyd med at kanalen nylig sikret seg muligheten til å vise Champions Hockey League – den nystartede mesterligaen for hockeylag. Det betyr at kanalen vil vise kampene til Stavanger Oilers og Vålerenga i Europa.

Kombinert med rettighetene til den hjemlige eliteserien betyr dette at det norske hockeypublikummet kan glede seg stort til den kommende sesongen. Planen er å fortsette med å vise én toppkamp fra eliteserien i uken – i tillegg jobbes det med å få på plass et «Hockeyekstra».

Rettighetssjef i TV 2, Bjørn Taalesen. Foto: NTB scanpix

Dette skal være en fast studiosending med gjester som følger runden hver torsdag, og som ligner veldig på TV2s velkjente «Fotballekstra».— Dette er ikke endelig avklart ennå. Vi jobber med å få det til, sier Taalesen.

Økende interesse

For Stavanger Oilers er nyhetene om TV 2s ishockeysatsing svært positivt. Interessen for klubben som i fjor snittet over 4000 tilskuere på hjemmekampene, er stadig økende. I tillegg til å levere et godt produkt på isen erkjenner Oilers at de også er avhengige av mediedekning for å få vist fram produktet til så mange som mulig.

Pål Higson har hatt det øverste sportslige ansvaret i Oilers siden 2004. Han opplever at interessen for norsk ishockey har økt gradvis de siste fem-seks årene.

— Det toppet seg forrige sesong. I tillegg til stor interesse fra lokale medier, opplevde vi også stort påtrykk fra riksmediene. Jeg tror det skyldes flere ting. Landslaget har gjort det bra på det høyeste nivået og vi har enkeltspillere som utmerker seg, her tenker jeg på spillere som Zuccarello, Patrick Thoresen, Ole-Kristian Tollefsen og Jonas Holøs. Dessuten tror jeg det er sunt at ishockeymiljøet i Norge har blitt større enn Oslo-Hamar. Det er sunt for idretten og interessen at flere klubber har kommet til, sier Higson.

Sportsdirektør i Oilers, Pål Higson. Foto: Jon Ingemundsen

— For fotballens del er det nesten blitt for mye. All TV-dekningen er blitt en utfordring. Ishockey er ikke helt der ennå – og derfor ser vi veldig fram til å få mer sendetid. Det er noe vi har etterspurt lenge. - Hvor fornøyd er du med måten TV 2 har forvaltet rettighetene av norsk ishockey på de siste årene?

— Det har vært litt både og. Deres interesse for produktet har økt gradvis, og nå synes jeg de leverer et solid teknisk produkt. Kvaliteten på studiosendingene er god. Planene for sesongen som kommer høres positive ut, sier Higson.

Mesterligastart 21. august

For TV 2 var det ikke så mye å lure på da kanalen fikk tilbud om å kjøpe rettighetene til Champions Hockey League. Kanalen har gode erfaringer med den hjemlige eliteserien og bestemte seg derfor for å hoppe på og vise den nystartede mesterligaen.

I første omgang gjelder rettighetene én sesong. Første kamp ut blir møtet mellom Stavanger Oilers og Tampere Tappara fra Finland torsdag 21. august. Også Vålerengas bortekamp mot Zürich Lions samme kveld vil vises i sin helhet.

TV 2 vil sende samtlige av de norske lagenes kamper i høst. Også finalespillet vil vises på TV 2s kanaler. Programleder Knut Skeie Solberg skal fronte kanalens satsing på ishockey denne høsten. Han gleder seg til å komme i gang med sendingene.

— Det er ingen hemmelighet at vi har drømt om at vi skulle lande disse rettighetene i hele sommer og at entusiasmen er stor i redaksjonen. Champions League blir et herlig tilskudd til en allerede tung og omfattende hockeysatsing i TV 2 kommende sesong. Vi opplevde et stadig økende trykk rundt norsk hockey i vinter og har som ambisjon og ønske både å videreføre og videreutvikle stilen og konseptet vi kjørte i OL-, VM- og sluttspillsendingene forrige sesong.

Ikke skremt av uroen

— Ishockey er i ferd med å finne sin plass i mediebildet. Seertallene har vært litt varierende, men de tok seg skikkelig opp i sluttspillet forrige sesong. Vi håper og tror at mesterligagodbiter skal bidra til å gi oss et enda større publikum denne sesongen. Vi opplevde ikke forhandlingene med CHL som en enorm pengediskusjon. Det var viktig for dem å vise produktet på TV i Norge. Ishockey har fungert bra for TV 2 tidligere og er blitt en veldig viktig idrett for Sportskanalen, forklarer Bjørn Taalesen i TV 2. - Dere lar dere ikke skremme av alt bråket og uroen som har preget ishockey det siste året?

— Klart, det er ikke heldig for idretten, det. Samtidig tror jeg ikke uroen har så mye å si for interessen på kort sikt, sier Taalesen

Tidligere har TV 2 også hatt rettighetene for norsk eliteseriehåndball. Lave seertall førte til at kanalen ikke valgte å fornye rettigheten etter forrige sesong. Dermed får ishockey en større sendeflate å dekke i vinterhalvåret.

— Ishockeypilen peker mye mer oppover enn det pilen til norsk klubbhåndball gjør, forklarer TV 2s rettighetssjef Bjørn Taalesen om endringene.