SEIER: Maiken Caspersen Falla, her fra sprintseieren i Ruka tidligere i år. SEIER: Maiken Caspersen Falla, her fra sprintseieren i Ruka tidligere i år. Foto: NTB scanpix

Norsk svenskerevansje i Toblach

Falla holdt unna for Nilsson i spurten. Dobbelt norsk på kvinnenes sprint.

Maiken Caspersen Falla tok seieren på kvinnenes sprint i Toblach. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer to, mens svenske Stina Nilsson tok tredjeplassen.

Finalen ble et oppgjør mellom de to norske løperne og svenske Stina Nilsson. På oppløpet viste Falla og Østberg seg som de beste, mens Nilsson måtte nøye seg med tredjeplass.

I Davos forrige helg måtte Østberg og Falla se seg slått av Stina Nilsson, men i Toblach fikk de norske jentene revansj.

– Deilig å slå Stina

– Jeg følte meg sterk i dag. Og i Davos var jeg noen centimetere bak Stina (Nilsson), så det var deilig å være foran henne i dag, sier Falla til FIS-TV.

Østberg vant kvalifiseringen tidligere lørdag, mens Falla ble nummer to. I finalen var rollene byttet om. Falla var 0,17 sekund foran lagvenninnen i mål.

Heidi Weng ble slått ut i semifinalen, mens Kathrine Harsem og Mari Eide røk ut i kvartfinalen.

Therese Johaug ble utslått i kvalifiseringen. Hun endte på 32.-plass og var et halvt sekund fra å gå videre til utslagsrundene.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport.

Hør og abonnér via Itunes på telefonen din her , via desktop her , eller lytt med ett klikk her:

Vis fakta ↓
Verdenscup langrenn lørdag, sprint fri teknikk: