DOHA : — De skal i hvert fall kjøre VM sammen neste år. Det er de enige om, fortalte landslagssjef Stig Kristiansen etter oppklaringsmøtet mellom de to lagkameratene.

Tre timer tidligere sa Alexander Kristoff at han følte seg ”litt sveket” av lagkameraten. Edvald Boasson Hagen skulle kjøre opptrekk for Kristoff, men ventet for lenge, og det ble bare kluss i stedet for medalje på Kristoff.

LEST DENNE? Boasson Hagen ble lovet 80.000 kroner for å hjelpe Kristoff. TV 2-ekspert mener Kristoff burde tilbudt enda mer

Stille Boasson Hagen

Da de kom ned i resepsjonen på utøverhotellet og skulle reise til sponsormiddag på et annet hotell, ville Edvald Boasson Hagen helst ikke si noe.

Men Alexander Kristoff åpnet seg litt om hva som skjedde:

- Er du stadig like skuffet?

Hele det norske VM-laget tidligere denne uken: Fra v. Vegard Stake Laengen, Truls Korsæth, Vegard Breen, Sven Erik Bystrøm, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Daniel Hoelgaard, Kristoffer Skjerping og Sondre Holst Enger. Foto: NTB SCANPIX

— Ja. - Har dere snakket om det?

— Ja.

— Hva kom dere frem til?

— At det ikke var så bra opptrekk.

- Står du fast på at du kunne tatt gull?

— Sagan virket rask og Cavendish virket rask, så det hadde sikkert vært vanskelig. Men da hadde vi i hvert fall vært i posisjon til å kjempe om det. Nå var vi aldri det. For å ha vunnet måtte vi ha startet først, og det gjorde vi definitivt ikke.

- Vanskelig for å tro

— Edvald innrømmer at han ikke kjørte et bra opptrekk, men han prøvde. Kanskje var det slitne ben, eller et uklart hode. Jeg ropte i hvert fall flere ganger til ham fra 500 meter at han skulle kjøre, men så skjedde jo ikke. Han sier han ikke hørte det, men det har jeg vanskelig for å tro. Slik er det. Vi er både enige og uenige.

- Hva tenker du nå, et par-tre timer etter målpassering?

— Jeg er rimelig irritert, men vi får gjort noe med det nå, så det hjelper ikke.

Landslagssjef Stig Kristiansen mente møtet gikk mye bedre enn han hadde fryktet da han forlot målområdet.

- Edvald ikke illojal

— Da hadde jeg ikke fått snakket med gutta. Edvald er den første til å si at det ikke ble et optimalt spurtopptrekk. Men det var aldri intensjonen hans å ikke gjøre oppgaven sin. Han åpner 50 meter for sent. Det er forskjell på å være illojal og ikke løse oppgaven sin eller løse den feil. Sagan kom fra hjulet til Kristoff og hadde en fantastisk sluttspurt. Men vi løste ikke oppgaven slik vi hadde håpet, understreket han.

— Vi er inne på ekstrem toppidrett, og disse sjansene til å bli verdensmester kommer ikke veldig ofte i karrièren. Når vi har dem slik som i dag, da eksisterer ikke mange bortforklaringer for meg. Men jeg har vanskelig for å stemple Edvald som illjojal. Resultatet ble ikke hva vi hadde forventet. Den ene oppfatter det sånn, og den andre på den andre måten. Vi får jo ikke gjort det om igjen, konkluderte sjefen.

— Ved å sitte en liten time på rommet sammen er de i hvert fall enige om å kjøre VM sammen neste år også. De har tatt hverandre i hånden, avsluttet Stig Kristiansen.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport, en sykkel-VM-spesial: Ekspert støtter at Qatar fikk VM.