BISLETT (Aftenposten): — Jeg er i mitt livs form, men teknikken ødelegger, sukket Tonje Angelsen etter å ha hoppet 1,84 i høyde på Bislett lørdag kveld. Det er 13 centimeter lavere enn da hun tok sølv i Helsingfors for to år siden. 1,84 vil gjøre henne til spurv i Zürich om en drøy uke. 63 jenter i Europa har hoppet høyere enn 1,84 i år.

Vi spurte om har benyttet video for å prøve å finne tilbake til gamle takter.

Tonje Angelsen store mål er EM. Foto: NTB scanpix

— Jeg har sett meg i hjel på video, svarer Tonje kontant. Hun har årsbeste på 1,93. Men det er det snart to måneder siden hun hoppet.

Måtte legge om tilløpet

Som så mange andre norske friidrettsutøvere har Tonje hatt en fotskade. Den første til at hun måtte legge om kurven i tilløpet til å bli slakere, slik at foten ikke skulle få så stor belastning. Nå er foten bra, og kurven i tilløpet skal strammes opp igjen. Det er lettere sagt enn gjort.

— Verden raser litt sammen når jeg hopper sånn, men det gjelder å tenke fremover. Jeg må stå på steinhardt frem mot EM for å få til tilløpet. Problemet nå er at hvert tilløp blir forskjellig, forklarer trønderjenta, som fikk klem og «lykke til» av de gamle høydehoppstjernene Hanne Haugland og Håkon Särnblom etter Boysen Memorial på Bislett.

Men en viss optimisme har Tonje beholdt.

— Treffer jeg, så går jeg over to meter!

Renstrøm tilbake

Margrethe Renstrøm var tilbake i lengdegropen etter to års fravær. Med ny satsfot landet Tjalve-jenta på 5,94 i sitt beste hopp.

— Omtrent som forventet. Jeg kjente at det var litt nerver med i bildet, sier jenta som skadet seg under oppvarmingen i OL. Noe EM-krav var langt unna hennes tankebaner lørdag kveld. Nå handler det om neste steg; full fart i tilløpet. Det håper Margrethe å ha til Tjalvelekene på Bislett 15. august, og så håper hun å passere seks meter med god margin i NM på Jessheim uken etter.

Nadia Akpana Assad fra BUL tok sølv i junior-VM med 6,39 – én centimeter for kort til å tangere EM-kravet. Men 18-åringen valgte å ikke stille opp på Bislett. Dermed er fristen for å kvalifisere seg til EM gått ut. Mandag tar sportssjef Ronny Nilsen ut laget.