På overtid i kampen mellom Jönköping Södra og Östersund FK (ÖFK) i Allsvenskan for to uker siden stormet en 17 år gammel tilskuer banen. Han gikk direkte til angrep på ÖFK-keeper Aly Keita. Keeperen ble liggende på gressmatten mens vakter og spillere sprang til for å legge tilskueren i bakken.

LES OGSÅ:

Östersunds keeper Aly Keita ble slått ned av en supporter da laget møtte Jönköping Södra mandag i forrige uke. Foto: NTB Scanpix

Anmeldt

Nå har to anonyme personer politianmeldt de to Östersund-spillerne Fouad Bachirou og Alhaji Gero for mishandling på grunn av hendelsene som skjedde etter angrepet. De to skal ha sparket og slått etter tilskueren, etter at mannen ble pågrepet av sikkerhetsvakter. De to spillerne er også anmeldt av Disiplinærkomiteen i Det svenske fotballforbundet.

LES OGSÅ:

Daglig leder i Östersund FK sier at han ikke visste noe om politianmeldelsene da Jönköpingsposten tok kontakt med ham.

— Jeg mener at spillerne reagerte i nødrett, og at sikkerhetsbristen tvang de til å gå inn i situasjonen, sier Daniel Kindberg til Jönköpingsposten.

- Høyst usannsynlig at de blir dømt

Han sier det er utelukket at de to spillerne skal få reprimande av klubben. Klubben har ikke bestemt seg for hvordan de vil reagere om spillerne vil bli dømt av Disiplinærkomiteen eller om politianmeldelsene vil bli etterforsket.

— Utifra vårt resonnement er det en utopi at de skal bli dømt, og i det rettssamfunnet som jeg kjenner i Sverige er det høyst usannsynlig, sier Kindberg til Aftonbladet.

Spilte på kampen?

Det handlet om spill, men ikke om matchfiksing, hevder den 17 år gamle gutten.

Etter hendelsen ble det spekulert i om overfallet handlet om matchfiksing, men dette ble onsdag avvist av den svenske påtalemyndigheten.

– Det har ikke kommet fram informasjon under etterforskningen som taler for noe annet motiv for 17-åringens oppførsel. Det finnes ingen andre mistenkte personer. Etterforskningen ventes å sluttføres i løpet av to til tre uker, sier aktor Pernilla Törsleff.