— Jeg har full forståelse for at Viking vil kjøpe en ny høyreback. Klubben kan ikke gamble på at jeg kommer tilbake, sier Lundqvist til Aftenbladet.

Og fortsetter:

— Jeg får heller ta opp kampen med de spillerne som er i Viking når den tid eventuelt kommer.

Avgjørende uker

Svensken har fått hele Viking-karrieren ødelagt av en trøblete akilles, men driver nå med opptrening etter operasjonen han gjennomgikk i sommer. Fortsatt er det usikkert om Lundqvist kommer tilbake på toppnivå, men hans egen målsetting er å bidra for fullt for Viking allerede i januar.

— De neste to-tre ukene vil avgjøre mye. Jeg har et eget treningsprogram som jeg følger, og det hele ser positivt ut. Likevel får jeg ikke noe endelig svar før jeg trøkker til for fullt på feltet, sier Lundqvist, som har kontrakt ut neste sesong.

Samtidig som 30-åringen jobber knallhardt for å komme tilbake, jobber Viking med å hente en ny høyreback til klubben. Sportsdirektør Egil Østenstad har vært i kontakt med Odd Grenland med tanke på et kjøp av Espen Ruud, men har fått klar beskjed om å holde fingrene av fatet.

Ruud er i tvil

Spilleren selv utelukker imidlertid ikke at han kan havne i Stavanger.

— Nå vil jeg først se hvilket tilbud Odd kommer med, og så får jeg eventuelt gå i dialog med andre klubber etterpå. Deretter vil jeg ta en totalvurdering, sier Ruud.

- Har du mest lyst til å bli i Odd, eller kan du tenke deg å flytte?

— Jeg trives veldig godt her i Odd, men Viking virker også som en spennende klubb. Akkurat nå er jeg litt i tvil om hva jeg har mest lyst til, svarer Ruud.

22-åringen regner med at det blir en avklaring rundt hans framtid i løpet av desember.

— I løpet av uken får jeg vite hva Odd kan tilby, og så får vi ta det andre etter hvert. Før jul bør uansett alt være klart, sier Ruud.