Klepp tapte to kamper for Kolbotn og slo og spilte uavgjort mot Sandviken under helgens uvante turneringsform på kunstgressbanen på Klepp.

Trener Frode Olsen hadde tatt med seg den spanske formen for å spille fotballturnering fra proffoppholdet i Sevilla. Kolbotn, Klepp og Sandviken spilte én omgang mot hverandre i rekkefølge både lørdag og søndag – totalt to fulle kamper over to dager.

— Opp og ned

— Veldig opp og ned. Vi kan spille solid for så å ramle ned på dårlig nivå like etter. Lørdagskampen mot Kolbotn var skikkelig bra. På stillingen 1-0 presset vi på og kunne gått opp til 2-0 da Dagny Mellgren var alene gjennom. I stedet utlignet Kolbotn og vant senere, forklarer Frode Olsen.

I går måtte han unnvære midtstopper Ane Stangeland, som var i dåp. Det og et par keepertabber ga 0-3 og bakoversveis mot Kolbotn.

— To av målene er keeperfeil. Marta Gawel ble overivrig og kastet ballen ut til spillere som enten ikke fulgte med eller som var presset. Hun blir en bra keeper, men trenger tid. Sammen med Ingeborg Hovland har vi imidlertid et solid keeperpar, sier Olsen.

Gawel har ti landskamper for Polen og tar sikte på en ettårskontrakt med Klepp. Partene signerer en avtale der de i løpet av 14 dager skal ordne opp i jobb og bosted.

— Det blir bra for meg. Nivået i Norge er høyere enn i Polen. For min egen del spilte jeg godt lørdag. Søndag gjorde jeg mange feil, sukker Gawel, som bortsett fra feilene så ut som en keeper med store muligheter.

Ikidi i en måned

Det skal etter sigende også nigerianske Faith Ikidi ha. Hun kommer til Klepp torsdag og skal trene med klubben i en måned.

— Ifølge Maureen Mmadu er hun bedre og sterkere enn henne, sier Frode Olsen.

Maureen Mmadu satte en scoring under helgen. Best var hun i spann med Dagny Mellgren. Uten landslagsspissen ved sin side, falt hun ut av kampene.

Espedal en «hit»

Kolbotn-trener Aksel Bergo var strålende fornøyd både med været og forholdene ellers under turneringen. Han tror toppserien vil dele seg i to denne sesongen, med lag som Trondheims/Ørn, Fløya, Røa, Kolbotn og Asker i toppen. Bergo var også tilfreds med tidligere Klepp-spiller Lene Espedal. Hun scoret to av målene mot gamle lagvenninner.

— Årets signering. Lene Espedal bli en hit i toppserien, sier Bergo om spilleren som er med som overårig på U21-landslaget.

Landslagstrener Bjarne Berntsen konstaterte at Kolbotn var kommet lenger i forberedelsene enn både Klepp og Sandviken.

— Kolbotn virket mer samspilte og har en mer etablert spillertropp, sier Berntsen, som merket seg Klepps Anne Tønnessen.

— Hun kan bli aktuell dersom hun spiller bra i tiden framover, slår Berntsen fast. Ikke minst vil hun passe godt i landslagstrenerens spillesystem der to defensivt orienterte midtbanespillere er sentrale.

Klepp møter nå Haugar og Sandviken neste helg i Haugesund.

FAKTA:

Treningsturnering

Klepp kunstgress i går:

Klepp – Sandviken 2-1

Mål Klepp: Dagny Mellgren, Magrethe Tjensvoll.

Klepp - Kolbotn 0-3

Lørdag:

Klepp - Kolbotn 1-2

Mål Klepp: Maureen Mmadu

Klepp - Sandviken 0-0