Det bekrefter den engelske storklubben på sine hjemmesider onsdag. Midtbanespilleren fra Armenia kommer fra Borussia Dortmund, der han har spilt totalt 140 kamper og scoret 41 mål.

Mkhitaryan har skrevet under på en fireårskontrakt med Manchester United, og blir dermed klubben tredje sommerkjøp så langt. Fra før har Jose Mourhinho nye klubb hentet Eric Bailly og Zlatan Ibrahimovic.

— Jeg er veldig stolt av å signere for Manchester United. Denne overgangen er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Jeg takker tilliten klubben og José Mourinho har vist, sier Mkhitaryan til klubbens hjemmesider.

Til tross for at han "bare" er 27 år gammel, er han den mestscorende spilleren på det armenske landslaget gjennom tidene. Han har 19 mål på 59 kamper med flagget på brystet.

— Jeg gleder meg til å spille for en klubb med en fantastisk historie og håper å bli her i lang tid, sier han.

27-åringen har spilt i Tyskland siden 2013. Før overgangen til Borussia Dortmund fra Sjakhtar Donetsk, var midtbanespilleren hyppig koblet til Liverpool, men endte istedenfor opp for å signere for tyskerne, da ledet av nåværende Liverpool-sjef Jürgen Klopp.

Overgangssummen skal ligge på rundt 300 millioner kroner for spilleren som scoret 11 mål på 31 kamper i Bundesliga forrige sesong.

Armeneren er den tredje stjernen som forlater den tyske klubben siden forrige sesong. Fra før har Ilkay Gündogan dratt til Manchester City, mens Mats Hummels har signert for Bayern München.