TRONDHEIM/TROMSØ: Den tidligere topphopperen følger verdenscupsirkuset tett som NRK-ekspert og kommentator.

– Han har hatt en fantastisk sesong, og det som er så morsomt med Johann er at han er så stabil, sier Johan Remen Evensen.

Og utdyper:

– Han tok nivået nesten over natta i fjor og har hevet seg et par hakk denne sesongen. Det er meget imponerende så ung som han er. Johann har fremtiden foran seg, og han kan bli en av våre beste hoppere gjennom tidene. Det har han alle forutsetninger til.

11 verdenscupseire

Forfang takker for rosen fra Remen Evensen.

– Jeg har alltid sagt at ett av målene mine er å skrive seg inn i historiebøkene, sier tromsøhopperen.

Så er spørsmålet hvordan man måler hva som er tidenes beste norske skihopper. Bjørn Wirkola, som har vunnet Hoppuka tre ganger, eller Espen Bredesen som har både OL— og VM-gull, samt en sammenlagtseier i Hoppuka? Eller er det Roar Ljøkelsøy som har vunnet 11 verdenscuprenn, mer enn noen annen nordmann?

HOPPEKSPERT: Johan Remen Evensen. Foto: METTE BUGGE

Her kunne vi for øvrig nevnt mange flere hoppere.– Det letteste er kanskje å måle det i antall verdenscupseire, men det betyr så klart også mye å ta mesterskapsmedaljer, sier Forfang.

Johan Remen Evensen mener Forfang allerede er en av de beste i selve svevfasen.

– Han er ikke en av de råeste fysisk, selv om han også har hevet seg på dette området. Blir han enda bedre der, så kan han fort bli uslåelig, sier Remen Evensen.

Står over i helgen

Forfang er opptatt av å bli sterkere og øke spensten enda mer. Men han må være smart og kan ikke gape over for mye i forberedelsene til neste sesong.

– Styrken i mage og rygg må «holde» mot styrken i beina. Alt må henge sammen for at det skal fungere, sier Forfang.

Foreløpig ligger han på 5.-plass i verdenscupen sammenlagt, men han kommer til å bli skjøvet noen plasser ned ettersom han står over helgens verdenscuprenn i Kasakhstan. Men Forfang er glad for valget han tok.

– Det føles veldig riktig. Jeg har ennå ikke fått anledning til å hente meg inn etter all sykdommen jeg har hatt (svineinfluensa og matforgiftning). Det er godt å få trent litt normalt igjen og slappet av, sier Forfang, som er tilbake i verdenscupsirkuset i Wisla neste uke.