Skiforbundet opplyser i en pressemelding at Marit Bjørgen har signert utøveravtalen med Norges Skiforbund.

Langrennsdronningen, som tirsdag slapp nyheten om at hun er gravid, var på utgående kontrakt med forbundet. Nå er den signert — noe som gjør at hun kan fortsette å trene med landslaget så lenge hun vil før fødselen.

Uten en slik kontrakt kunne hun ikke trent med landslaget.

− For meg er det fellesskapet og Skiforbundets landslagsmodell som teller, som før. Langtidsavtalen min gikk ut i år, og dermed er det naturlig at det blir noen ekstra møter før signaturen står på papiret, sier Bjørgen.

− Fokuset har vært å komme frem til en god løsning, og det har for meg aldri vært noe dramatikk i dette. Nå gleder jeg meg til tiden fremover. Jeg er i veldig bra form og skal være med jentene på samling så lenge jeg kan. Men jeg må jo kunne holde noenlunde følge med de, så jeg ikke blir ei sinke, utdyper Bjørgen i pressemeldingen.

En svært fornøyd landslagssjef

− Det er gledelig at Marit har signert. Prosessen har vært omstendelig, noe som gjorde at det tok litt lang tid. Vi hadde en liten diskusjon om den private klesavtalen hun har, men det er rettferdig at hun utfordrer oss, forteller landslagssjef Vidar Løfshus til Aftenposten.

Nå har alle utøverne på laget signert utøveravtalen. Da starter planleggingen av aktivitene for landslagsløperne. Løfshus var ikke overrasket over at Bjørgen ble med videre på laget.

LANDSLAGSSJEF: Vidar Løfshus. Foto: NTB scanpix

− Det har vært intensjonen hennes hele tiden. Jeg tror ikke at hun har hatt noen andre tanker. Marit er en felleskapets jente, som vi vet hva står for, forklarer landslagssjefen.

Bjørgen satser mot 2017

Den trønderske skiløperen står over langrennssesongen 2015/16, men satser for fullt mot VM i Lahti i 2017. Året etter er det vinter-OL i koreanske Pyengochan. 35 år gamle Bjørgen satser gjerne mot de to mesterskapene.

Hun har i flere år gitt uttrykk for at hun ønsket barn sammen med samboer Fred Børre Lundberg.

– Det er en litt rar følelse, og litt vanskelig å forstå det ennå. Man lurer på hvordan dette skal gå, men det er mange andre damer som har klart det før meg, så jeg tror det skal gå veldig bra, og jeg har veldig god støtte hjemmefra, sa Bjørgen på et pressetreff tidligere i uken.

Hun har allerede begynt å ta kroppslige hensyn, kan landslagssjef Løfshus fortelle. I samråd med landslagets lege vil de bestemme hvordan treningen vil foregå under svangerskapet.

– Hun kommer til å kjenne på kroppen sin, sier landslagssjefen.

Terminen er i desember.