Atletico Madrid-Barcelona 0-1

Espanyol-Real Madrid 2-4

Selvfølgelig var det Lionel Messi som ble tungen på vektskålen da Barcelona vant 1-0 borte mot Atletico Madrid og sikret seriegullet én runde før slutt.

Først veggspill med Pedro. Så noen magiske touch med venstrefoten. Og en kontant avslutning. Tre og et halvt sekund var det Lionel Messi trengte for å skjenke Barcelona klubbens seriegull nummer 23. ## Trippeldrømmen lever

Seriegullet er i boks. Barcelona spiller finale i den spanske cupen mot Athletic Bilbao. Og 6. juni møter katalanerne Juventus i Champions League-finalen i Berlin 6. juni.

Trippeldrømmen lever godt i Barcelona, en klubb som var i krise rundt juletider, og den nye sjefen Luis Enrique var under enormt press.

Men nå kan han vinne trippel i sin første sesong der han leder Barcelona.

— En fortjent seier. Vi viste i dag det vi har vist hele sesongen, sa Enrique og lovet spillerne litt tid for seg selv de neste dagene:

— Spillerne får noen dager fri til å nyte dette med familien. Fra onsdag av begynner vi forberedelsene til cupfinalen (30. mai).

Enrique har mye å takke Lionel Messi for.

CR7 i scoringsform

Barcelona slet mot kompakte Atletico Madrid på bortebane. Messi ble godt passet på. Gjestene slet med å åpne Atletico-forsvaret. Samtidig tok rivalen Real Madrid ledelsen ved Cristiano Ronaldo borte mot Barcelonas byrival Espanyol.

Barcelona måtte ha mål for å sikre seriegullet én runde før slutt.

Det så de ikke ut til å være i stand til.

Men én mann visste råd: Messi.

Han har spilt langt bedre kamper. Men han var der med noen magiske sekunder fotball da Barcelona trengte ham som mest etter 65 minutters spill på Vicente Calderón i Madrid.

Et flott veggspill med Pedro. En vakker touch med utsiden av venstrefoten. Så knallet han ballen mellom beina på Diego Godin og i keeper Jan Oblaks lengste hjørne.

Syv seriegull på ti år

Samtidig var Cristiano Ronaldo i scoringsform mot Espanyol. Han scoret tre av målene i 4-2-seieren, og har totalt 45 mål i la Liga denne sesongen. Men til liten nytte i gullkampen. Barcelona sikret det syvende seriegullet på de siste ti årene. En enorm prestasjon.

— Dette var den første tittelen denne sesongen. Vi er på rett vei. For La Liga er den vanskeligste ligaen, sa Barcelonas Sergio Busquets.

— Det er bare å gratulere dem. De fortjener å vinne etter en strålende annen halvdel av sesongen, sa Atlético-trener Diego Simeone.

Etter at Barcelona sikret seriegullet én runde før slutt, dukket det opp et spørsmål som trolig engasjerer en hel del nordmenn. Real Madrid har kun æren å spille for hjemme mot Getafe neste helg. Det kan KANSKJE bety at Martin Ødegaard får en ny sjanse i Reals tropp på Santiago Bernabeu?

Det er kun noen få som vet det. Blant dem Real Madrid-manager Carlo Ancelotti. Han var suspendert og satt bak et glassvindu på VIP-tribunen og røykte da Real Madrid slo Espanyol 4-2.