Mange av Reals fremste stjernespillere uttrykte sin støtte til trener Carlo Ancelotti ved sesongslutt i Spania, men klubbpresident Florentino Pérez ignorerte spillernes ønsker og ga Ancelotti sparken i går kveld etter at Real Madrid ble nummer to i ligaen, to poeng bak vinneren Barcelona, og røk ut i semifinalen i Champions League.

— Vi kommer til å snakke med spillerne, men meningene deres har ikke plaget meg. De synes jeg er korrekte. Det er en kjærlig og hengiven gest. Hver gang noen forlater Real Madrid etterlater personen vennskap og kjærlighet, sa Pérez om spillernes støtte på en pressekonferanse i går kveld.

roonny.PNG Foto: FAKSIMILIE: Instagram.

Lagets største stjerne Cristiano Ronaldo ga klart uttrykk for sitt ønske om å beholde Ancelotti på Instagram da han la ut et bilde av seg selv om Ancelotti med teksten «Stor trener og fantastisk person. Jeg håper vi jobber sammen neste år.»Også Luca Modric og James Rodriguez hadde snakket offentlig om Ancelotti før treneren fikk sparken. Modric kalte italieneren en «ideell Real-trener» og James fortalte spanske medier at han ville ta et trenerbytte hardt.

— Farlig spill av Pérez.

CMore-reporter og en av Norges fremste eksperter på spansk fotball, Petter Veland, sier til Aftenposten at de nåværende kontroversene etter sparkingen vil forsvinne dersom laget presterer på banen, men at det kan koste presidenten dyrt dersom laget ikke forbedrer seg.

— Det er veldig mange supportere som helst hadde sett at han (Ancelotti, jour.anm.) fortsatte. Men det er såpass enkelt at hvis Madrid begynner å vinne kamper, er det glemt. Pérez sier det rett ut at spillernes mening ikke betydde noe for styret. Men det er klart at det er farlig spill fra Pérez dette. Dersom de ikke lykkes etter å ha avskjediget Ancelotti, kan det bety slutten på stemmen ved neste presidentvalg, spår Veland.

- Betyr dette at Pérez ikke er som andre klubbeiere?

— Absolutt. Men det kan man ikke bare basere på denne avgjørelsen, men over lenger tid. Han er kjent for å sette skyhøye krav til trenerne og gálacticospolitikken.

- Spillerne vil bli misfornøyd

Debatten om hvem som blir Ancelottis arvtager på trenerbenken i Madrid har alldere fått en klar favoritt; Rafael Benitez. Ifølge BBC Sports, forventes spanjolen å bli presentert som ny Real Madrid-trener etter sesongen i Italia er over neste søndag. Benitez er trener for Serie A-klubben Napoli.

Men det kan virke som presentasjonen kan komme noen dager før enn antatt. Napoli har kalt inn til pressekonferanse på torsdag hvor Benitez og klubbens president vil være tilstede. Der forventes det at Benitez for annonsere at han forlater Napoli.

— De (Real Madrid jour.anm.) pleier å gå fra den ene ekstreme treneren til den andre. Som fra Mourinho til Ancelotti. Noen av spillerne kommer til å bli misfornøyde, sier Guillem Balague til Revista de La Liga, gjengitt av Sky Sports. Den spanske journalisten tror Benitez er det rette valget.

— Det som kommer nå er en type som jobber med de små detaljene som jeg tror Ancelotti bommet litt på. Og det er ingen tvil om at Bentiez er kvalifisert for denne jobben. Han snakker flere språk og har vunnet flere titler i utlandet - ingen glemmer hva han gjorde med Liverpool, sier Balague.

En egen «Pep»

Veland er også så godt som 100 prosent sikker på at Benitez overtar ganske snart.

— Det er bortimot garantert basert på informasjonen spanske medier har kommet med. Det kan sees på som en ”quick-fix”-løsning. Han er spansktallende, født og oppvokst i Madrid og han har fortsatt evner til å skape resultater. Samtidig får man en type som kjenner Madrid såpass godt, sier Veland.

Et annet navn som nevnes som en mulig kandidat er Zinedine Zidane, trener for Castilla, Real Madrids andrelag. Veland spår at franskmannen vil få hovedtrenerjobben, men ikke helt ennå.

— Madrid ser nok for seg at Benitez tar jobben i påvente av at Zinedine Zidane skal bli klar. Pérez’ største ønske er å skape en egen Pep Guardiola i Zidane, sier CMore-kommentatoren.