CANMORE (adressa.no): Et par kilometer før skibyttet på tremila onsdag kveld fikk Niklas Dyrhaug et glipptak. Det førte til at ryggen låste seg fullstendig. Han klarte å komme seg til mål, men nå er det usikkert om han kan fullføre Ski Tour Canada.

Femti prosent sjanse

— Jeg tipper det er femti prosent sjanse for at jeg går 15-kilometeren, sier 28-åringen til Adresseavisen.

Han ligger på 10. plass i sammendraget. I tillegg har han gode plasseringer både i verdenscupen sammenlagt og i distansecupen å forsvare. Derfor er poengene han kan tjene på de to siste etappene verdifulle.

På de siste 17-18 kilometerne på skiathlonen var situasjonen så ille at Dyrhaug ikke var i stand til å sette seg ned i hockeystiling.

En skikkelig låsing

— Det var en skikkelig låsing. Det ble et underlig skirenn. Hadde det vært enkeltstart og et vanlig renn så ville jeg nok ha brutt.

Dyrhaug følte seg veldig bra i starten av løpet. Frem til nå har Ski Tour Canada gått litt opp og ned for ham. Nå handler det meste om å fullføre.

— I og med at det er kun to løp igjen, så er det lite fristende å hoppe av. Jeg håper å stille til start, selv om jeg nå er stiv og mørbanket i korsryggen.

Ikke bekymret

Tross de store problemene klarte Dyrhaug å gå inn til 13. plass på tremila, omkring halvannet minutt bak Martin Johnsrud Sundby.

— Jeg er i veldig god form og derfor er dette bittert, sier Dyrhaug, som har slitt med lignende problemer også tidligere.

— Det er ikke noe jeg er bekymret for, men det hemmer meg der og da. Jeg bør helst ha litt fremgang frem til etappen starter for å kunne gå fort på ski, sier Dyrhaug.

Siste fra Ski Tour Canada:

OL-vinnerens fotballhelt brukte mikroen til å koke kaffe. Her Adressa-sportens podkast her: