HAMAR (Aftenposten.no): Håvard Bøkko (27) har trøblet denne sesongen og vet at EM i Vikingskipet på Hamar blir viktig. Resultatene har ikke vært som bronsevinneren på 1500 meter i OL i Vancouver for fire år siden har tenkt seg.

Men Bøkko sier han begynner å få kontroll på teknikken, som har vært hovedproblemet, og mener bestemt han fortsatt har det som skal til for å lykkes både i helgens EM og i OL i Sotsji.

— Det tror jeg. Men EM blir viktig nå, spesielt ettersom resultatene før jul har vært skuffende. Det hadde vært betryggende å få noen gode svar og noen bekreftelser i helgen. Jeg trenger noen svar nå, sier Bøkko til Aftenposten.

Ladet opp på hjemmebane

Landslaget har den siste uken vært samlet på Hamar hvor helgens EM går. Bøkko har gode minner fra Vikingskipet. I VM samme sted i fjor vant han 1500 meteren og ble nummer to sammenlagt bak Sven Kramer. Nå er Kramer i syden og følger sitt eget opplegg, mens Bøkko er i Hamar for å få svar.

— Jeg trenger svar både for min egen del, men også for alle rundt meg. Jeg håper jeg kan få til noen gode løp i helgen og kan være med og kjempe i toppen både på enkeltløp, men også sammenlagt, sier Bøkko.

Kamp om gullet

Men Bøkko kommer til å få skarp konkurranse på hjemmebane. Både av favoritten Jan Blohuijsen, men også av landsmannen Sverre Lunde Pedersen. Landslagstrener Jarle Pedersen spår at seks-syv mann kan vinne EM på Hamar. Og målet er å få en nordmann på pallen.

— Det er på guttesiden vi har sjanse til å få en på pallen, og da er det Sverre og Håvard vi tenker på. Men da må de ha fullklaff, sier Pedersen.

Sverre Lunde Pedersen har vært bedre enn Bøkko denne sesongen, men måtte trekke seg fra NM i Asker i romjulen på grunn av sykdom. Men 21-åringen er klar for oppgaven som venter i helgen.

— Planen er å være med og kjempe om medalje, så klart. Men det er ikke nå det gjelder. Det høres kanskje teit ut å si det, men OL er viktigere. Vi legger ikke inn samme formtopp nå som til OL. Men dette er det siste løpet før OL, og sånn sett viktig. Det handler om å få en god gjennomkjøring og god trening. Og så er det konkurranse, folk på tribunen, og da er det gøy å gå. Gøyere enn testløp, sier Lunde Pedersen.

Aftenposten er på plass og dekker helgens allround-EM i Vikingskipet.