Det bekrefter 39-åringen selv i et videointervju publisert på Det danske fotballforbundets (DBU) nettside mandag. Kontrakten trer i kraft fra 1. juni og har en varighet på to år.

— Jeg blir assistent under Åge. For meg er det en drømmejobb. Det å kunne gi noe tilbake til Danmark, sier Dahl Tomasson.

Hareide sier følgende om sin nye assistent:

— Jon var mitt førstevalg som assistent, og jeg er veldig glad for at vi har blitt enig med Vitesse om en avtale som gjør at han kan starte i juni, sier nordmannen.

— Han kommer med en uvurderlig erfaring, og har både som spiller og trener vært en ledertype. Han besitter en ukuelig vinnermentalitet og har vist hvordan man skal få ut det maksimale av sitt talent, fortsetter 62-åringen.

Tomasson i 2011. Foto: NTB Scanpix

Fram til Dahl Tomassen blir en del av teamet på fulltid, skal han være til stede på treningssamlingene i forbindelse med kampene mot Island og Skottland.Dahl Tomasson kommer fra en assistentjobb i nederlandske Vitesse. Han har tidligere vært trener i Excelsior og Roda.

— Jeg er krevende overfor mine omgivelser og meg selv. Jeg er flittig og elsker offensiv fotball, forteller Dahl Tomasson.

Dansken spilte 112 landskamper for Danmark fra 1997 til 2010. Han scoret 52 mål og er den mestscorende på landslaget sammen med Poul Nielsen.

Hareide startet formelt i stillingen som dansk landslagstrener 1. mars. Han ble presentert som Morten Olsens etterfølger 10. desember. (©NTB)

Har du fått med deg disse sakene?