Vi har stilt alle trenerne i Eliteserien de samme spørsmålene før seriestart. Hver dag frem til seriestart 6. april presenterer vi to trenere. Slik svarer Aalesunds Harald Aabrekk.

− Hva er det beste med å være trener i Eliteserien?

− Det er et privilegium. Jeg får jobbe med det jeg har mest lyst til. Sånn blir det mer enn en jobb. Det blir enn livsstil bygget på det du er mest interessert i. Det er plusset: Det er dette man aller helst vil.

− Hva er det verste med å være trener i Eliteserien?

− Jobben er altoppslukende. Det er både bra og dårlig. Jeg er på jobb døgnet rundt, sju dager i uka. Det kan gå utover andre ting. Det er veldig krevende arbeid.

− Hvilken motspiller ville du helst hatt i Aalesund?

− Det finnes flere spillere som kunne vært med på å konkurrere om plassene. Det som er litt av det gode med denne jobben er at man kan jobbe med spillerne man har mest tro på. Jeg ville ikke byttet bort noen.

− Hvilken Aalesund-spiller bør vi holde et ekstra øye med i år?

− Det tror jeg blir Sten Grytebust. Han kan bli en av de som preger Tippeligaen i år. Jeg gleder meg veldig til å se han i aksjon.

Trener Harald Aabrekk tror Leke James kan bøtte inn scoringer i år. Foto: NTB Scanpix/Carina Johansen

− Hvem blir toppscorer?

− Det er veldig vanskelig å tippe. Jeg holder meg til eget lag, jeg: Det hadde vært veldig kult om Leke James fikk vist seg fram. Han har gode kvaliteter, men må bare knekke knoden i målscorerprotokollen.

− Hvordan går det med Aalesund?

− Vi har en målsetting om å ta 45 poeng. Da er vi over midten.

− Hvem vinner Eliteserien?

− Molde. Selv om vi er rivaler, så er det viktig å være raus på vegne av de andre lagene i Møre og Romsdal.

− Hvem rykker ned?

− Generelt sett, så er det alltid en utfordring for de som har rykket opp. Det blir spennende å se om noen av de kan overraske og klore seg fast.