Lionel Messi (28) og Cristiano Ronaldo (30) er svært populære i hvert sitt hjemland, og duoen har utkjempet en durabelig rivalisering, i en konstant jakt på å score flest mål og vinne flest titler.

Det spørs imidlertid om ikke den argentinske sportsavisen Diario Olé gikk en smule langt med sin forside, etter at Lionel Messi torsdag snøt Cristiano Ronaldo for prisen som årets spiller i europeisk fotball.

Fotballstjernenes opptreden på scenen har blitt analysert til den minste detalj. Her ser Cristiano Ronaldo på Lionel Messi. Foto: REUTERS

For på forsiden sto det nemlig, med store bokstaver, «a comerla». Direkte oversatt betyr det «spis den», men i denne sammenhengen er det åpenbart at tittelmakerne tok i bruk den overførte betydningen, som er et svært stygt uttrykk med seksuell henvisning.Det kan sammenlignes med å si «sug på den» på norsk.

På forsidebildet gliser Messi fornøyd mens en misfornøyd Ronaldo står i bakgrunnen.

Statistikken der Ronaldo knuser Messi. Les merher.

Skrev artikkel om Ronaldos klapping

Dette er langt fra første gang Diario Olé, som er Argentinas største sportsavis, har en kontroversiell forside, men de har muligens klart å overgå seg selv i redaksjonslokalet denne gangen.

Forsiden har også fått internasjonal oppmerksomhet, spesielt i Spania. Den Barcelona-baserte avisen Sport skriver at forsiden skapte stormblant internettbrukere i Spania.

Det er heller ikke bare tittelen som er et stikk til Ronaldo på forsiden. Øverst i høyre hjørne står det «for et ansikt på Ronaldo da Platini ropte "Lionel Messi"!».

Avisen gjør også et poeng av Ronaldos reaksjon på sin nettutgave.

«Cristiano Ronaldo klappet forsiktig og så ikke en gang på Barcelona-stjernen», skriver Diario Olé.

Avisen mener også at Messi hadde en «helt annen holdning» da Ronaldo vant gullballen i 2014, og at argentineren da «applauderte mer diplomatisk».

Slått av Suárez

Ronaldo havnet på en tredjeplass, bak Luis Suárez også, i kåringen, som ble stemt fram av journalister fra alle de 54 medlemslandene i det europeiske fotballforbundet (UEFA).

— Jeg er veldig glad for å vinne denne prisen. Jeg vil takke lagkameratene mine. Jeg hadde ikke oppnådd resultatene uten dem, sa Messi under seremonien.

Ikke mett på saker om fotballstjernene? Da anbefaler vi disse sakene:

  • «Valget var meget lett». Les hvorfor Norges representant stemte på Lionel Messi her.

  • Messi raste ned i vekt etter pizza-boikott. Les mer her.

  • Ronaldo droppet Oslo-tur. Finn ut hva han heller brukte søndagen på her.