Statistikksenter Eliteserien:

SOLA: Erik Hamrén ruslet smilende inn på flyplassen, kledd i sivil. Borte er Rosenborg-fargene, og borte er tyngden av to jobber.

Den avtroppende RBK-treneren var trøtt, men fortsatt høyt oppe etter en avskjedskveld med en dramaturgi han mener hører filmverden til.

— De kunne ikke gjort det bedre i Hollywood, sa svensken.

Han fikk oppleve et rødt kort, et rasende Stavanger-publikum, et lag som ga alt for hverandre, to Hamrén-hopp, straffedrama forårsaket av keeperen han solgte for noen måneder siden og enorme gledesscener. Slikt sitter i, uansett hvor mye rutine som er inne i bildet.

— Det ble litt lite søvn i natt. Det var mye adrenalin, bekreftet Hamrén.

(Artikkel fortsetter)

FORLATER NORGE: Erik Hamrén på flyplassen. Foto: Tommy Ellingsen

Les også:

Taler og takk

Rosenborg-gjengen feiret seieren og avskjedskampen med middag i Sandnes, hvor laget bodde.

— Erik Hoftun holdt en tale, og jeg fikk noen gaver av ham og RBK. Så fikk jeg takket spillerne, støtteapparatet og trenergjengen, forteller Hamrén.

Han tok også en ekstra prat med Anthony Annan, siden ghaneseren reiste rett til VM-sluttspillet i Sør-Afrika tidlig tirsdag.

- De andre skal jeg ta skikkelig farvel med når jeg kommer tilbake til Norge, sier Hamrén.

Terje Svendsen og Rosenborg har invitert ham og familien til Trondheim i forbindelse med hjemmekampen mot Kongsvinger, slik at også Lerkendal-publikummet kan få takke sin avgåtte trener.

— Da får jeg også takket publikum. De har vært helt fantastiske mot meg og laget, sa en litt rørt Hamrén, før han gikk om bord på flyet som skal ta ham til Stockholm via Oslo, og rett på landslagssamling med Sverige.

I bagasjen var et norsk flagg han fikk i gave før avskjeden.

- Det skal stå på kontorpulten min. Rosenborg kommer alltid til å ha en spesiell plass i hjertet mitt, lovet Hamrén.

Så vinket han farvel til norsk fotball.

Video: Høydepunkter fra Hamréns avskjedskamp:

Viking — Rosenborg: Høydepunkter