For etter at Viking tok ledelsen 11 minutter ut i 2. omgang, stoppet Basso flere store Sandefjord-sjanser med glimrende redninger.

— Anthony blir bare bedre og bedre, og reddet oss flere ganger i dag, sier Viking-trener Tom Prahl.

Tok ikke æren

Selv var Basso beskjeden etter praktkampen, og ville ikke ta æren for seieren.

— Noen kamper har jeg mange redninger, andre ganger bare én. I dag hadde jeg mange redninger, men det er vanskelig å si om dette er den beste kampen jeg har spilt for Viking, sier Viking-keeperen.

— Jeg måtte bare gjøre det jeg kunne for å hjelpe forsvaret, som for øvrig var strålende i dag, legger han til.

Basso tenker mest på at Viking hadde sikret seg tre poeng enn at han selv gjorde enn bra kamp.

— Det var veldig viktig å vinne. Dette var en vanskelig kamp, hvor Sandefjord skapte mange sjanser, mener Basso.

Han fikk seg en smell i hånda i starten av 2. omgang og fikk behandling av fysisk trener Thor Arne Aasen. Reservekeeper Iven Austbø varmet opp og var klar til å overta. Heldigvis for Viking bet Basso tennene sammen gjennom kampen.Selv vet han ikke ennå hvor alvorlig skaden er.

— Det er umulig å si nå. Det gjør vondt, men jeg håper å rekke Tromsø-kampen, sier han mens han har is på sin vonde hånd.

Vant igjen

For andre hjemmekamp på rad klarte altså Viking å holde på en ledelse, og er dermed nå forbi Sandefjord på tabellen.

Vikings mål kom etter 56 minutter. Toni Nhleko kom helt alene med keeper Espen Bugge Pettersen, og satte ballen sikkert i nettet.

Sandefjord fikk en stor sjanse da Andreas Tegström skjøt fra kort hold, men Anthony Basso reddet glimrende.

Like etter ga Basso retur på et langskudd fra Olav Tuelo Johannesen, men ryddet selv opp med å få sparket ballen unna like foran Tegström.

Etter 83 minutter fikk Mikael Andersson muligheten med en heading, men også den gang reddet Basso.

På overtid falt Andreas Tegström innen i Vikings 16-meter etter en duell med Ragnvald Soma. Dommer Svein-Erik Edvartsen blåste - men ga Tegström gult kort for filiming.

Sandefjord-trener Tor Thodesen var i harnisk, og da dommeren like etter blåste for full tid og ballen kom mot treneren, tok han den og fyrte ballen høyt opp i luften.

Flott redning

Viking-keeper Anthony Basso dro like før fram en flott reaksjonsredning da Olav Tuelo Johannesen kom gjennom og skjøt fra skrått hold.

Basso måtte gi retur på skuddet, og fikk ballen fra Thomas Pereira. Tilbakespill, mente dommer Svein-Erik Edvartsen, men Sandefjord klarte ikke å utnytte det indirekte frisparket fra 11 meter.

Kampens største mulighet til nå kom til Viking etter 16 minutter. Birkir Bjarnason kom helt alene mot keeper Espen Bugge Pettersen, men skulle være uegoistisk og sentre til Toni Nhleko. Men ballen var for lang for spissen, og sjansen var spolert, til Viking-supporternes fortvilelse. Det er 15.210 tilskuere på kampen.

I stangen

Sandefjord-spissen Olav Tuelo Johannesen fikk sjansen etter 31 minutter, etter at Andreas Tegström hadde spilt ham gjennom. Skuddet fra ti meter gikk forbi Viking-keeper Anthony Basso, i innsiden av stolpen og ut.

Nhleko skjøt over

Vikings Toni Nhleko fikk sjansen på rundt 15 meter etter at ett minutt var spilt, men skjøt over med utsiden av foten. En stor sjanse som ble misset av sørafrikaneren.