— Det er fullt mulig å overføre noe av det jeg har lært i fengselet nå som jeg blir assistenttrener i Start. Som for eksempel det å kunne snu noe negativt til noe positivt. Det er en viktig egenskap i alle sammenhenger, sier Hans K. Tvedte.

I går ble det kjent at romerikingen overtar som assistenttrener i Start fra 1. januar av, og at Bård Wiggen går tilbake til sin gamle rolle som spillerutvikler.

Dermed forenes Tvedte med Start-trener Stig Inge Bjørnebye. De to spilte sammen i toppserien for Strømmen i sesongene 1987-88. — Da jeg måtte velge ny assistent etter Bård hadde jeg valget mellom et stort navn eller en personlighet. Jeg valgte det siste. Hans er en mann jeg kjenner veldig godt, og derfor er jeg veldig trygg på det valget. Nå skal vi utnytte hans kompetanse til å bedrive prestasjonsutvikling, noe han er ekstremt god på, sier Bjørnebye.

— Var det derfor du valgte ham?

— Ja. Dessuten vet jeg hva han står for sportslig og hvilke synspunkter han har i forhold til måten vi spiller på, sier Start-treneren.

Tillitserklæring

For selv om Tvedte har hatt en krevende jobb innen kriminalomsorgen, har han hele tiden fungert som trener ved siden av, men aldri på et høyere nivå enn 2. divisjon. Som spiller fikk han med seg nærmere 40 toppseriekamper for Strømmen og Lillestrøm, i tillegg til mange kamper på nest øverste nivå.

De siste to sesongene har han trent Aurskog/Finstadbru parallelt med at han har fullført trener 3-utdannelsen, som er den høyest utdannelsen du kan ta innen fotball i Norge.

— Etter å ha kombinert rollen som trener med yrket mitt innen kriminalomsorgen gjennom åtte år, måtte jeg ta et valg, og da jeg begynte på trener 3-kurset var det et bevisst valg i forhold til å komme et stykke videre som trener. Jeg setter stor pris på den tillitserklæringen jeg har fått fra Stig Inge, sier Tvedte.

Toårskontrakt

— Hvilket forhold har du til Start?

— Jeg har fulgt med på fotball i alle år, og alltid sett på Start som et underholdende lag. Og ettersom jeg kjenner Stig Inge godt har jeg fulgt ekstra godt med på dem i høst. Dette blir spennende, sier 41-åringen, som nekter for at han lar en bit av hjertet sitt ligge igjen i romeriksklubben Lillestrøm.

— Selv om jeg har spilt i Lillestrøm, er jeg vokst opp på den andre siden av elven, og derfor har de aldri vært favorittklubben min, sier Tvedte, som i går signerte en toårs-kontrakt med Start.