Det var en deilig følelse da tiden rant ut etter den tredje kampen på tre dager.

Ikke bare hadde vi spilt bra, vi ble også det første norske laget til å gå til finalen i Continental Cup. Det var virkelig dejlig å være norsk i Danmark denne helgen.

Vi spiller en opp mot perfekt turnering. Alle de tingene vi har slitt med hjemme løsna virkelig denne helgen. Det ble snakket om før første kampen at vi måtte være det mest kyniske laget i turneringen, og det var vi virkelig. Vi bød ikke motstanderen på noenting, samtidig som at vi var effektive fremover. Continental Cup kom med perfekt timing for oss. Det var befriende å spille kamper mot lag som ikke kjente oss inn og ut. Vi fikk møte lag som prøvde å spille sitt eget spill, som virkelig prøvde å spille hockey mot oss, ikke bare baserte seg på å ødelegge. Det ga tre åpne kamper som var virkelig morsomme å spille. Vi fant virkelig tilbake til oss selv denne helgen, nå må vi bare dyrke det fremover.

Finalespillet i Continenal Cup går altså for første gang med et norsk lag til stede. Det går en gang i januar, hvor vi kommer til å møte Rouen (Frankrike), Donbass Donetsk (Ukraina) og Asiago (Italia). Det blir en opplevelse i seg selv, og når vi først er der, kan vi likesågreit gå for å vinne hele greia. Så får vi heller telle opp etterpå om vi er gode nok eller ikke. Jeg håper likevel at det er like mange Oilersinteresserte som vil ta turen dit som det var i Danmark denne helgen. Ca 100 stk fra Stavanger møtte opp og laget virkelig god stemning for å dytte oss nærmere avansement i Europa. De herjet til tider så mye på tribunen, og vi såpass på isen, at de begynte å synge «hjemmakamp».

Når vi reiser til Danmark, forventer vi ikke at språkbarrieren skal gi oss noen særlige utfordringer. Tommy Kristiansen har slitt med skade og skulle ikke trene på is første dagen. Han fikk beskjed om å prøve å finne en ergometersykkel i hallen for å varme opp før han skulle få behandling av fysioterapeut. Tommy fant lagverten vår og spurte høflig om det fantes sykkel i nærheten. Jada selvfølgelig, svarte lagverten og forsvant. Språkbarieren mellom dansk dialekt og Tommys østfolddialekt førte til at lagverten kom tilbake med en hel eske med sukker. Tommy ble så overraska at han visste ikke helt hva han skulle gjøre, så han tok bare imot sukkeret. Ikke vet jeg hvordan sykkel ble til sukker, men den sykkelen så vi ikke noe til hele helgen.

Hvis du klager på dommerne i Norge, kan jeg forsikre deg om at de faktisk er ganske gode når du opplever hvem som får lov til å dømme internasjonal hockey. Det var helt utrolig mange dårlige og ikke minst rare avgjørelser denne helgen. Et annet problem var at linjedommerne i to av kampene så vidt kunne svinge på skøytene. Han ene så i tillegg så mett ut at dommerdrakten i størrelse XL skrek etter luft.

Ikke nok med det, før kampen på lørdag stakk en dommer hodet inn i garderoben for å få bomme en snus. En av gutta kastet bort en boks med snus til han, da så likesågreit dommeren sitt snitt til å ta med hele snusboksen og forlate garderoben. Du kan trygt si at dommerne i denne turneringen ikke hadde en høy stjerne i boka vår.

Stemingen var selvfølgelig høy i garderoben etter at seieren og avansementet var sikret. Seierssangen «Celebration – Kool and the gang» gikk som vanlig og heldigvis var Lars-Peder Nagel raskt oppe med mobilkameraet og filmet litt.

Se videoen i vinduet øverst!