Sofien Moussa (i midten) er blant Tromsø-spillerne som det vises interesse for. Sofien Moussa (i midten) er blant Tromsø-spillerne som det vises interesse for. Foto: NTB Scanpix

Tromsø-spillere kan forsvinne: - Kommer det et godt bud skal det mye til at vi ikke selger

TIL-ledelsen vil ikke love at alle pengene som kommer inn skal brukes på erstattere for de som eventuelt drar.

DRAMMEN: Gutan tapte 0-1 mot Strømsgodset søndag kveld foran en rekke både utenlandske og norske klubber og agenter. Torsdag åpner overgangsvinduet som gjør at norske klubber kan kjøpe og selge spillere. Det stenger igjen i midten av august.

På Alfheim er det sterkt signalisert at det trolig blir en rolig sommer på spillerfronten, og at det trolig er snakk om maks en spiller som skal inn. Klubben har dessuten også gjort en jobb for å forberede seg på eventuelle salg.

TILs administrerende direktør, Stig Arne Engen. Foto: Ronald Johansen

— Vi har forberedt oss hvis noen skulle være interessert noen av våre spillere. Da må vi kunne gjøre noe med tanke på å hente spillere inn, en jobb den sportslige ledelsen har gjort, sier Stig Arne Engen, TILs administrerende direktør til iTromsø.

— Vi har interessante spillere

Engen poengterer at det ”i utgangspunktet må spillere ut før spillere skal inn”.

— Summen av eventuelle penger ved et salg og frigjøring av lønnsmidler er det som skal gjøre oss i stand til å hente oss en erstatter, sier direktøren som dermed antyder at TIL på sikt ønsker å kjøpe egne spillere uten hjelp fra ”gode venner” som klubben har gjort mye av de siste årene.

— Det er folk som synes vi har interessante spillere, sier hovedtrener Bård Flovik til iTromsø i pressesonen på Marienlyst etter kampslutt.

Treneren ønsker ikke å gå inn i detaljer på hvem det er som kan forsvinne i sommer, men bekrefter at den sportslige ledelsen har en plan for å hente inn nye ansikter om noen drar fra Alfheim.

— Jeg vet at det er et par stykker, men slik vil det alltid være inn i et overgangsvindu. Vi er veldig opptatt å være på i et marked der hvis vi mister spillere så skal vi være disponibel til å løse det. Vinduet åpner torsdag, og da har vi en måned på oss. Så får vi se hva som skjer, sier Flovik som i utgangspunktet har ett viktig krav uansett.

— Antallet spillere i troppen må være minst det som er per i dag. Mot Strømsgodset manglet vi en del spillere, og da fylte vi ikke opp benken en gang. Jeg kan ikke som en ansvarlig ha færre spillere inn i en tøff høstsesong, sier Flovik.

(krever abonnement) Av spillere som er mest nærliggende å forsvinne ut er Jens Jacobsson som kan lånes til en annen klubb i sommer. Av rene salgsobjekter er det etter hva iTromsø kjenner til først og fremst Sofien Moussa, Runar Espejord og Mikael Norø Ingebrigtsen som kan være av interesse hos klubber på spillerjakt i sommer.

— TIL er en utviklingsklubb

Direktør Engen kan ikke love at penger fra et salg i sin helhet vil gå til nye spillere.

— Vi jobber for å komme i en god økonomisk situasjon, og det er klart kjerneproduktet som er fotballen vil prioriteres, sier Engen, som poengterer at ”det TIL ikke har råd til er å gå i økonomisk ubalanse”.

For TILs økonomiske utfordringer og klubbtankegang gjør at større bud på klubbens mest sentrale spillere er vanskelig å takke nei til.

— Kommer det et godt bud må vi sterkt vurdere å selge. Det er ikke noe ”must” å selge, men vi er veldig klar på at TIL er en klubb som skal utvikle spillere for videresalg, sier Engen til iTromsø.

— Det er lettere å ta en slik avgjørelse dersom vi ligger an til å beholde plassen. En annen ting er hvor sentral spilleren er i laget. Dette er ting den sportslige avdelingen må vurdere før det kommer på vårt bord dersom bud kommer, sier TIL Holdings styreleder Per Aronsen som var tilstede på kampen i Drammen.