BERGEN (bt.no): Rune Skarsfjord trodde at Brann-fansen skulle møte spillerne med åpne armer under oppvarmingen. I stedet møtte de et oransje hav.

Toget med Branns supportere kom sent til Ullevaal. I mellomtiden herjet de oransje supporterne med Brann-spillerne som varmet opp.

Branns lag ble pepet ut av tusener fra Sunnmøre – i Brann-svingen satt det noen få sjeler like til et kvarter før kampstart. Først da begynte det å bli rødt for alvor.

— Vi kan ikke skylde på supporterne for noe etter dette. Det var vår feil, sier Skarsfjord om cuptapet.

— Men det var rart, det der. Det var faktisk tema på spillermøtet. Spillerne ble pepet ut da de skulle varme opp, husker han.

(Artikkelen fortsetter)

Aalesund-fansen lader opp til finalen mot Brann. (Foto: Scanpix)

Opdal tok ordet

Heldigvis ble Brann-spillerne forberedt i forkant.

— Jeg sa noe om at de skulle gå ut til fansen, men da tok Håkon (Opdal) ordet. Han sa bare «Det er ikke slik, de er ikke der før rett før kampen begynner». Så vi visste om det.

En ålesunder som ble intervjuet på Ullevaal mens spillerne varmet opp, sa det slik: «Mens vi er her og støtter laget vårt, vaser bergenserne rundt i sentrum». Det gjorde bergenserne også i 2004 da Lyn var motstanderlag, men den gangen var det nesten bare Brann-fans på Ullevaal. Denne gang møtte de en langt mer potent tilskuergruppering.

Ikke tenkt på

Supporterleder i Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen , sier dette:

— Den problemstillingen har jeg faktisk ikke tenkt på. Men jeg tror ikke at det hadde så mye å si. Jeg velger å tro at vi fikk vist da kampen begynte at vi støtter dem hele veien. Og jeg tror at showet i Spektrum ga spillerne en skikkelig «boost», sier supporterlederen.

Selv bærer han tydelig preg av å ha brukt stemmebåndene de siste dagene.

- Som du hører er jeg rimelig hes.

Supporterlederen hadde tatt seg fri mandag, i tilfelle det ble gullfest.

— I stedet ble det en stille og rolig kveld sammen med konen, sier Lillebøe-Hansen.