BRANN STADION (bt.no): Bataljonen-leder Frode Hellebø hadde en stri tørn mandag med å besvare alle henvendelsene etter at det endelig ble formelt klart at Rune Skarsfjord fortsetter som Brann-trener. Hellebø opplever en skepsis i medlemsmassen, noe han tror er symptomatisk også for øvrige Brann-tilhengere.

– Denne sesongen har vi spilt som et bortelag også på hjemmebane. Det har vært med på å avfolke Stadion. Den største utfordringen for Rune blir å vinne tilbake Stadion, sier Hellebø.

Vil se gladfotball

Bortekampene blir fort glemt. Det er på hjemmebane et lag skal overvinne og begeistre sitt eget publikum.

– Se på et lag som Haugesund. De har kun tapt én hjemmekamp i år, selv om de spiller gladfotball med mange unggutter, sier Hellebø.

Skarsfjord har hele denne sesongen vært klar på at det har handlet om å overleve. Det har supporterlederen forståelse for.

– Jeg kan gå med på at situasjonen har påvirket måten vi har spilt på, men nå mener jeg at vi må få tilbake mentaliteten der Brann ikke bryr seg om hvem de spiller mot, i hvert fall på Stadion, sier Hellebø.

Skarsfjord er klar over kritikken han har fått, og han kommer til å ta hensyn til den fremover.

– Vi kommer til å utvikle det offensive spillet, sier han.

LES OGSÅ:

Delt medlemsmasse

Hellebø mottok beskjeden om Skarsfjords forlengelse nesten med et skuldertrekk.

– Det var jo ingen overraskelse, sier han.

Medlemsmassen er delt, forteller Hellebø.

– De fleste ser jo at dette må vi leve med. De mest negative sier jo at det kommer til å ende med katastrofe. Samtidig skjønner de fleste at vi ikke har råd til en trener fra øverste hylle, sier Hellebø.

Han har selv vært ute og gått god for ansettelsen, før den ble offisiell.

– Det er sikkert mange trenere av hans kaliber der ute, men han kjenner klubben. Spillerne har, i hvert fall utad, hatt tillit til ham. Nå blir det spennende å se hvordan det går når han kan jobbe litt mer langsiktig enn denne sesongen, sier Hellebø.

Positiv El Fakiri

Fra Brann-garderoben var også meldingene at dette var en ventet bekreftelse.

– For oss som skal være her fremover er det veldig kjekt at det er kommet en avgjørelse. Rune har gjort en god jobb siden han fikk hovedansvaret i sommer, sier Hassan El Fakiri.

Den tidligere Bundesliga-proffen gleder seg til å se frem mot neste sesong.

– Rune hadde et vanskelig utgangspunkt. I høst, slik situasjonen har vært, har det eneste som har betydd noe vært å overleve i eliteserien, sier El Fakiri.