ROSENBORG — VIKINGUR 0-0 (2-0 sammenlagt):

Rosenborg spilte uavgjort i returkampen mot Vikingur og gikk videre til andre kvalifiseringsrunde i Europa League.

Før kveldens kamp var det ”ingen” som øynet Vikingur en mulighet mot hjemmelaget.

Ingebrigtsen var fast bestemt på ikke å tape to kamper på rad. Det gjorde de heller ikke, men det ble en tam kamp på Lerkendal.

Ropte på straffe

Første omgang åpnet med et ufarlig skudd på mål fra gjestene. Deretter fulgte ti rolige minutter. Kampen bølget mye frem og tilbake. Etter 11 minutter ble Eyjolfsson felt på 16-meteren og ropte på straffe, men han ble ikke hørt.

DEBUTANT: Rosenborgs John Hou Sæter (th ) og Bárður Hansen i kvalifiseringskampen til Europaleague mellom RBK og Vikingur på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

17 år gamle Jon Hou Sæter fikk sin europadebut, men måtte motta mye juling. Han skaffet RBK to frispark de første minuttene.Etter snaue 20 minutter stormet Riku Riski i angrep, og fikk med seg Dorsin som la inn foran mål. Etter en dårlig avslutning endte det med hjørnespark.

Fem minutter senere ble Tomas Malec felt i bortelagets 16-meter, og ville ha straffe. Det meste av dommerens avgjørelser gikk mot hjemmelaget, til stor frustrasjon for RBK-spillerne.

Elendig første 45

I første halvdel av førsteomgang foregikk det meste på Vikingurs banehalvdel. Selnæs skjøt hardt på mål, men skuddet gikk rett på keeper. Unggutten Sæter fikk like etter sin første sjanse, men ballen gikk via en motspiller og ut til corner.

Tomas Malec hisset på seg gjestenes keeper etter 39 minutter, noe som endte med at Riski kranglet på seg et unødvendig gult kort. Like etter fikk Malec selv den samme straffen til store protester fra publikum.

Rosenborgs Emil Nielsen (th) og Finnur Justinussen i kvalifiseringskampen til Europaleague mellom RBK og Vikingur på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

FrustrertAndre omgang startet med like lite spenning som første omgang. Med 53 minutter spilt sparket Selnæs bort ballen etter det var blåst frispark. Dommeren var hissig på fløyta hele kampen, og gav midtbanemannen gult kort.

Jonas Svensson fikk en god mulighet etter 57 minutter. Han forsøkte å sette ballen i venstre hjørne, men Vikingurs keeper fikk hendene på kula.

Selnæs ble byttet ut mot Mike Jensen i det 66. minutt. Det samme ble Riku Riski mot Alexander Søderlund etter 75 spilte minutter.

Det siste kvarteret gikk kampen frem og tilbake på begge banehalvdeler.

Rosenborg må ta med seg mange gule kort videre i andre kvalifiseringsrunde. I det 87. minutt fikk Alexander Søderlund fikk også kort etter en duell.

Noen scoringer ble det aldri.

Rosenborg gikk videre i Europa League, men returkampen foregikk med lite spenning og underholdning for de drøyt 4500 fremmøtte tilskuerne på Lerkendal.

Strømsgodset vant 1-0 mot Partzani, mens Odd spilte 0-0 mot Sheriff. Begge gikk videre etter 2-0 og 3-0 i første kamp.