– Uten sykdommen hadde jeg sikkert spilt i andre divisjon da jeg var 29, og jeg ville definitivt ikke spilt nå, sier Acerbi i et større intervju han gjorde med L’Ultimo Uomo, gjengitt av The Athletic.

Lørdag klokken 21.00 skal han stoppe Erling Braut Haaland og Manchester City i Champions League-finalen på Atatürk olympiske stadion her i Istanbul.

For ti år siden ble Inter-stopperen diagnosistert med testikkelkreft. Da spilte han i Sassuolo. Muligheten i favorittklubben Milan hadde han forspilt ved å drikke alkohol, komme delvis beruset på trening og spille uten motivasjon.

– Jeg hadde ikke respekt for meg selv, jobben min eller dem som betalte for meg, sier Acerbi.

Følelsen av meningsløshet sier han stammer fra da faren gikk bort, ettersom det var pappa som hele veien hadde pushet ham og løftet ham videre. Ingen far, ingen motivasjon.

Før sykdommen kom.

– Det kan virke som et forferdelig paradoks. Men kreften reddet meg, sier Acerbi.

Ikke dermed sagt at det var en bryter som ble slått på, men han fikk tid til å ta et steg tilbake og sammen med en psykiater bearbeide årene med selv-sabotasje. Da han var tilbake året etter, var det med en besluttsomhet han hadde manglet i flere år.

Acerbi spiller sin beste fotball i en alder av 35, ble tatt med til Inter av Simone Inzaghi etter deres tid sammen i Lazio.

Sammen med tidligere Manchester United-back Matteo Darmian og Alessandro Bastoni, skal Acerbi og Inters trebackslinje stoppe Haalands tilgang på målsjanser.

Grafikk: www.sofascore.com

Spurt av Nettavisen om hva planen for å stoppe Haaland er, svarer Inzaghi at det finnes en plan.

Så gjentar han et mantra sagt igjen og igjen av ulike trenere denne vårsesongen: Det handler ikke om å bare stoppe Haaland.

Likevel, Real Madrids Antonio Rüdiger er blant stopperne som har lyktes best med å stoppe jærbuen.

Tyskerens innsats mot nordmannen i den første semifinalekampen er blitt en slags håndbok i Haaland-nøytralisering.

KNEKTE HAALAND-KODEN: Antonio Rüdiger hadde full kontroll på Erling Braut Haaland da Real Madrid spilte 1–1 mot Manchester City i begynnelsen av mai. Foto: THOMAS COEX / AFP

– Jeg har sett videoer av Rüdiger, vi skal prøve å følge hans eksempel. Men det er ikke Haaland mot Inter, det er Manchester City mot Inter, sa Bastoni på et pressetreff tidligere denne uken.

Inter har vært Italias store formlag denne våren og trener Inzaghi har vunnet syv av syv finaler som trener for Lazio og hans nåværende «Nerazzurri».

Men da har han ikke vært så stor underdog som nå.