Det melder klubben selv på X/Twitter:

«Vi informerer deg om at vi har gått videre med oppsigelsen av Jesper Jansson. Jansson har hatt stillingen som sportsdirektør siden juni i fjor.»

VG har vært i kontakt med Kjetil Rekdal. Han vil ikke kommentere saken.

Kjetil Rekdal ble ansatt i klubben i begynnelsen av januar. Med seg til Middelhavet har han treneren han samarbeidet med i Rosenborg og HamKam, Geir Frigård.

Rekdal fikk en knallstart som Omonia-trener da Doxa ble slått 5–1 i midten av januar. Den ble fulgt opp med cupseier hjemme i Nikosia, men de tre siste kampene har gitt uavgjort og to nederlag. Senest 2–1-tap for AEK Larnaca onsdag.

Rekdal & co. ligger nede på 6. plass på tabellen – ni poeng bak byrivalen Apoel Nikosia.

53-årige Jesper Jansson kom til Omonia etter seks år som sportsdirektør i Hammarby. Han hadde en rolle i Stabæks sportslige ledelse etter at han la opp som aktiv spiller i 2006. Jansson ble cupmester med Stabæk i 1998.

– Ingen blir overrasket, skriver avisen 24 Sportsnews.

Det er ikke uvanlig med raske skifter i den sportslige ledelsen på øyen. Henning Berg fikk sist sommer sparken på Kypros for andre gang på et drøyt år.

– Det er to eller tre klubber i denne ligaen som ikke har byttet trener gjennom sesongen, sa Berg til VG etter avskjeden med Pafos. Han vant tidligere ligagull to ganger med Omnia og bragte Rekdals klubb til gruppespill i både Europa og Conference League.

– Sånn er fotballen. Klubben må velge. Det har jeg et avslappet forhold til, la han til.