20-åringen som er Atalanta-eiendom og angivelig sterkt ønsket av Manchester United-manager Erik ten Hag, sørget for at danskene ikke reiser tomhendt hjem fra Slovenia i siste kvalikkamp før sommerferien.

Like før pause avsluttet den høyreiste lysluggen – sammenlignet med Erling Braut Haaland av Atalanta-treneren og en dansk ekspert – et lekkert angrep med å bredside ballen i mål bak en sjanseløs Slovenia-keeper.

JUBLET FOR SCORING: Rasmus Højlund var meget godt fornøyd med nok en scoring på landslaget mot Slovenia mandag kveld. Foto: Liselotte Sabroe / EPA / NTB

Højlund fortsetter dermed sin utrolige målform på landslaget. Nå står han bokført med seks mål på fire EM-kvalifiseringskamper.

Højlunds scoring skulle også vise seg å bli kampens siste etter at Andraž Šporar først ga hjemmelaget ledelsen.

Det gjør at Danmarks gruppe ser slik ut før en lengre pause med landskamper.

Grafikk: sofascore.com

– Vi har masse kvalitet og er i ferd med å finne oss selv igjen og tilbake til den måten vi skal spille på, sier Simon Kjær til danske TV 2 etter kampen.

Danmark-kapteinen etterlyste litt mer tålmodighet i angrepsspillet, men sier også dette:

– Jeg tror aldri vi har hatt så mye kvalitet med ballen i den tiden jeg har spilt på landslaget. Det skal vi få utnyttet mer.

REAGERTE: Danmark-trener Kasper Hjulmand underveis i kampen mot Slovenia mandag kveld. Foto: ANTONIO BAT / EPA / NTB

Spørsmålet er nå om resultatet og prestasjonen gir Danmark-trener Kasper Hjulmand arbeidsro.

En svak start på EM-kvalifiseringen har blitt avløst av en mediestorm de siste dagene av grunner som ikke handler om prestasjonene på banen.

  • Sentralt i den massive kritikken står en annen dansk fotballjuvel, nemlig Mohamed Daramy, Ajax-eiendom og nå utlånt til FC København.

  • Daramy ble byttet inn på overtid i 1–0-seieren mot Nord-Irland hjemme i Parken lørdag. Men Hjulmand var ikke fornøyd. Han uttalte ifølge Ekstra Bladet at han nesten fikk hjertestopp av hvordan innbytterne jobbet defensivt i sluttminuttene.

STORTALENT: Mohamed Daramy, her underveis i EM-kvalifiseringskampen mot Kasakhstan i mars. Foto: PAVEL MIKHEYEV / Reuters / NTB
  • Søndag ble Daramy sendt hjem. Avisen B.T. omtaler det som ytterst sjeldent at en landslagsspiller blir sendt hjem mellom to kamper med mindre det er snakk om skade.

  • Så avslørte samme avis mandag at Hjulmand hadde gitt Daramy en brutal beskjed før hjemsendelsen. Blant annet at angrepsspilleren oppfylte to av 12 kriterier for hva Danmark-treneren mente var en god landslagsspiller. En påstand det danske forbundet for øvrig har avvist.

  • Hjemsendelsen har i hvert fall fått massiv oppmerksomhet rett i forkant av kveldens oppgjør mot Slovenia. På kommentatorplass har Ekstra Bladet kalt det hele for «Kaspers kaos» og omtalt at «det er for dumt».

  • Den tidligere landslagsspilleren og nåværende Discovery-eksperten Thomas Gravesen sa til Tipsbladet at det er Hjulmand som har ansvaret for at Daramy vet hva han skal når han kommer på banen. Han er for øvrig svært kritisk til utviklingen av landslaget.

– Hvis man spoler tiden tilbake da han startet som landslagstrener var han direkte og sprudlende. Han hadde en struktur og ledelse som alle forholdt seg til. Det er borte. Det er helt borte sammenlignet med hvordan han gjør ting nå, sa Gravesen.

Siste ord er trolig ikke sagt om Daramy-sagaen i Danmark. Samtidig reiser laget hjem fra Slovenia med 1–1 i bagasjen, noe som trolig ikke stilner kritikken i dansk presse.