Killi var før øvelsen medaljefavoritt etter å ha tatt tre verdenscupseirer tidligere denne sesongen. Det var hennes første VM-medalje.

Dombåsingen lå på en andre plass etter første runde med en poengsum på 84.71, og hadde alt å gå for i siste runde. Men i siste runde falt 25-åringen tidlig, og endte med det på en tredjeplass.

– Jeg er kjempehappy med egen kjøring. For en dag!, sier en fornøyd Killi til Viaplay etter løpet.

Den regjerende olympisk mesteren Mathilde Gremaud fra Sveits, vant kvalifiseringen og fortsatte vinnertrenden i finalen. Hun ga seg selv et fantastisk utgangspunkt med et feilfritt «run» og en poengsum på 87,95 etter første runde.

Det holdt til gull for sveitseren som var en av gullfavorittene før skifree-VM.

VANT: Mathilde Gremaud vant tirsdagens slopstyle. I siste runde kjørte hun ned slopestylen med det sveitsiske flagget i hånden. Foto: IRAKLI GEDENIDZE / Reuters

Norske Sandra Eie startet slopestylen med en stygg bom. I siste runden klarte ikke 27-åringen å nå opp til pallen, til tross for et mye bedre run.

Det neste for de norske friskikjørerne er big air på søndag. Eie har uttalt at det er hennes store mål i årets mesterskap.