– Jeg ville tatt fra ham kapteinsbindet. Han er ikke kapteinsmateriale. Han er det motsatte av hva jeg ville hatt i en kaptein.

Ordene hagler fra Manchester United-legenden Roy Keane i Sky Sports’ studio etter kampen.

– Han sutrer, han stønner, han kaster armene i været konstant. Det er ikke akseptabelt. Etter det jeg så i dag ville jeg tatt bindet fra ham, utdyper Keane.

Keane, som selv var United-kaptein, sier Manchester City lekte med Erik ten Hags menn.

– De er på helt forskjellige nivåer. Manchester United-spillerne kommer til kort på alle parametere. Teknisk og taktisk. Det er en lang vei tilbake for dette laget.

KRITISK: Roy Keane slaktet sin tidligere klubb etter tapet for Manchester City. Foto: John Walton / Pa Photos / NTB

Keane får full støtte av ekspertkollega Micah Richards:

– Det var en fotball-leksjon. Det var helt utrolig. United visste ikke hva de skulle gjøre, mener den tidligere Manchester City-spilleren i Sky-sendingen.

I Viaplays studio her i Norge holder heller ikke Pål André Helland tilbake på kritikken:

– Det ser helt skremmende ut. De virker helt fullstendig tom for ideer og verktøy når de skal ut og jage kampen. De ser helt kjønnsløse ut, og de har null entusiasme og null fight, tordner Viaplay-eksperten.

– Manchester City manipulerer de med ball og gjør akkurat som de vil. De spiller gjennom dem og rundt dem. Det er pinlig av Manchester United. Ekstremt imponerende av Manchester City, bedømmer Helland.

På pressekonferansen etter kampen ble Erik ten Hag grillet av journalistene i rundt syv minutter mens han satt på podiet etter ydmykelsen.

Blant spørsmålene var om dette er det verste han har opplevd som United-manager, den massive buingen da han tok av Rasmus Højlund og om laget hans er i ferd med å bli dårligere, mens City som lag virker å seile fra.

Nederlenderen var klar på at resultatet var skuffende. Men i en tung stund fant han likevel lyspunkter. Han trakk først frem de mange høydepunktene under hans drøyt ett år lange regjeringstid i United.

– Men ikke nå, selvfølgelig, når vi taper derbyet. I førsteomgang hadde vi en god kampplan som vi gjennomførte bra. Den omgangen var jevn. Men straffen endret alt. I andre omgang skulle vi være offensive. Men 2-0-scoringen kom for fort og derfra ble det vanskelig, sier han.

UNDER HARDT PRESS: Erik ten Hag går av banen etter å ha blitt ydmyket av Manchester City på Old Trafford søndag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

– Du føler laget går i riktig retning. Men dere har fem tap og fem seire så langt, ingen overbevisende kamper. Hvordan overbeviser du fansen om at laget går i riktig retning, når prestasjonene viser at det ikke er tilfellet?

– Du spør om det etter en kamp mot City, men vi har vunnet de tre foregående kampene. Lagmoralen er god, så jeg tenker at vi er på «vei opp». Starten (av sesongen) var svak, men nå er vi på vei opp. Spillere er på vei tilbake fra skade, så vi kommer til å bli bedre. Vi må være tålmodige. Jeg er fornøyd med at noen returnerer fra skade og laget blir sterkere.

INGEN STOR DAG PÅ JOBBEN: For Manchester United-spillerne, her ved Victor Lindelöf, keeper Andre Onana, Jonny Evans og Christian Eriksen. Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters / NTB

– Dere virker å bli dårligere og City går fremover og er så langt foran... ?

– Når du ser førsteomgangen, så er den jevn. Straffen endrer kampen. Vi kunne klart å komme tilbake (viser til en sjanse før pause). Med tanke på sjanser var det jevnt i førsteomgang.

– Men andreomgang var ikke jevn... ?

– Nei, men som jeg forklarte. Jeg ville ha inn mer offensiv kraft. Så gjorde vi en tabbe. Den var ikke i henhold til kampplanen. Vi presset keeperen, ble utspilt og så fikk vi 2–0 imot. Den scoringen kom for fort, sier ten Hag.

Han fikk også en rekke spørsmål om valgene han gjorde før kampstart. Som å vrake Raphaël Varane og bruke den 35 år gamle veteranen Jonny Evans. Ikke minst at han startet med den høyrebente midtstopperen Victor Lindelöf på venstreback.

– Jeg synes de spilte veldig bra. Som forventet visste vi at de ville komme og presse oss. Ingen kan bli overrasket – basert på det jeg har sagt før – at jeg trenger spillere som kan skape vinkler og «steppe» inn. Spesielt mot City, som presser oss, så må du «steppe inn» for å presse dem. Det gjorde de veldig bra.

Etter hvert måtte manageren også svare på hva han tenker om den massive buingen som oppstod da han byttet ut danske Rasmus Højlund da laget jaktet scoringer.

– Jeg må beskytte Højlund og beskytte laget. Han legger ned så mye vilje og innsats på å presse, løpe på kontringene, krige mot en tøff motstander. Han er ikke vant til tre kamper i uken. Jeg beskytter ham og laget og måtte ha inn noe energi. Det er grunnen, sier ten Hag.

Ekspertene lot seg aller mest sjokkere av nivåforskjellen på lagene.

– Forskjellen på lagene på banen er massiv. City har vært bedre i alle deler av spillet, sa tidligere Newcastle-angriper Chris Waddle til BBC Radio 5 Live.

– United trenger en real opprydning og å få noen nye spillere inn. Dette viser bare den enorme kvaliteten til City.