For Hovland går inn i Ryder Cup som Team Europas store formspiller. Han avsluttet PGA-touren med to strake turneringsseirer og ble til slutt sammenlagtvinner på touren.

Dermed blir han unektelig en svært viktig mann når Team Europa møter Team USA i Ryder Cup om to uker.

I 2021 – da Hovland debuterte i turneringen på amerikansk jord – tapte Europa 9–19. Det var historiens største tap under dagens format.

– Vi skal ikke fokusere for mye på hva som skjedde på Whistling Straites. Vi må lære av det, men jeg tror det blir helt annerledes i år. Vi er alle motiverte for å vise at det som skjedde sist, ikke skal skje igjen, sier Hovland.

Torsdag morgen begynner BMW PGA Championship. På pressekonferansen dagen før turneringen var likevel Ryder Cup det store temaet.

– For meg som fersking var det tøft å spille i USA og ha få europeiske fans rundt meg. Jeg spilte en del god golf, men slet rundt og på greenen. Nærspillet mitt holdt meg tilbake, sier Hovland.

I denne artikkelen kan du lese mer om Hovlands fremgang på det området. Hovland endte til slutt med ett av fem mulige poeng i 2021.

– Det var en bitter erfaring. Jeg skulle gjerne tatt flere poeng. Nå føler jeg meg mer komplett og vi skal spille på hjemmebane. Jeg vet ikke hvordan det blir, men jeg tror det blir en annen opplevelse, fortsetter nordmannen.

Da Hovland testet banen som Ryder Cup skal spilles på i fjor, var han langt fra imponert.

– Jeg tror ikke den passer europeerne noe særlig. Når du først skal lage en bane for europeerne i Ryder Cup, så er det ganske skuffende å ende opp med det produktet, sa Hovland til Eurosport.

Denne uken besøkte han banen igjen. Nå er han ikke fullt så negativ.

– Jeg mener fortsatt at den ikke er fantastisk til slagspill, men i matchspill tror jeg det blir utrolig spennende. Det er en god miks av enkle hull, der du kan gjøre birdie og eagle, og noen ekstremt vanskelige hull. Gjør du par, kan du likevel vinne hullet. Jeg tror ikke det blir mange delte hull, spår Hovland.

Før den tid skal imidlertid Hovland spille BMW PGA Championship. Norsk Tipping holder ham faktisk som favoritt til å vinne turneringen.

Det er kanskje ikke så rart med tanke på at han vant PGA-touren sammenlagt. Det er gått to uker siden den gang. Er han fortsatt i flytsonen?

– Jeg liker å trene og å se etter forbedringer, derfor er det ikke så vanskelig å omstille seg og tenke på ukene som kommer. Denne uken er viktig og Ryder Cup er viktig, sier Hovland – og fortsetter:

– Det er viktig å sette seg ned og nyte øyeblikket og suksessen, men samtidig lar jeg ikke det påvirke turneringene som kommer, sier Hovland.

  • Hovland slår ut torsdag kl. 09.40. Følg turneringen på Viasat Golf og Viaplay.