VG, TV 2 og Nettavisen hadde alle Bodø/Glimt-kapteinen som Norges beste spiller med 7 av 10 på børsen.

Underveis i kampen skrev tidligere landslagskaptein Stefan Johansen «Patrick Berg BB 1omg!» på Twitter – og fikk støtte av landslagssjef Ståle Solbakken.

– Så lenge kreftene holdt er jeg enig i det. Han var veldig, veldig god frem til han fikk krampetendenser, sier Ståle Solbakken på pressekonferansen.

– Hva er det som gjør ham så god?

– Det er hans ro og hans pasninger fremover, men ikke minst hans posisjonsspill, så han gjorde en veldig, veldig god kamp.

GAMEFACE: Patrick Berg la ikke lokk på følelsene etter at Kristian Thorstvedt hadde satt inn utligningen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Rosen stopper imidlertid ikke der. Den tidligere landslagsspissen Egil Østenstad, med fortid i Viking, Southampton, Blackburn, Manchester City og Rangers, går så langt som å hevde at Patrick Berg er «tidenes beste Berg».

Jan-Åge Fjørtoft svarer at bestefar Harald «Dutte» Berg fortsatt må være den beste.

– Tipper både «Dutte» og Ørjan er enig med meg, svarer Østenstad på Fjørtofts innvending. Han slår også fast at han ikke har glemt hvor god faren Ørjan var på begynnelsen av 2000-tallet. Onkelen Runar skal heller ikke glemmes, ikke minst var han veldig god for Rosenborg i Champions League på slutten av 90-tallet.

– Jeg holder fortsatt Harald Berg som den beste av dem, men som 23-åring er nok Patrick lenger fremme enn faren Ørjan var i samme alder. Ørjan var bedre som 35-åring enn som 23-åring, sier VGs landslagskommentator og mangeårige fotballjournalist Knut Espen Svegaarden.

– Jeg føler at jeg fikk vist mine styrker og hvordan jeg er som spiller. Det var virkelig artig å få tillit fra start og jeg føler jeg tok vare på den, sier Patrick Berg til TV 2.

Ståle Solbakken valgte litt overraskende å ta ut Patrick Berg og erstatte ham med Fredrik Aursnes et kvarter før slutt. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Mange stusset da Bodø/Glimt-spilleren ble erstattet av Fredrik Aursnes det siste kvarteret.

– Jeg hadde en liten kjenning i låret, som jeg har hatt siden forrige helg. Det ikke noe alvorlig, beroliger Berg.

Ståle Solbakken valgte å endre formasjon fra det han brukte i de tre foregående landskampene.

– Det er 4-3-3, som jeg kjenner. Det føles trygt og godt med Martin (Ødegaard) og Morten (Thorsby) sammen med meg på midten. Jeg føler at vi utgjøre en slagkraftig og fin midtbanetrio, sier Berg til TV 2.

Også i nord lar de seg imponere over 23-åringens kamp.

– Herregud for en spiller Patrick Berg er, styrer alt på banen i kveld, skriver Amahl Pellegrino på Twitter.

GODT TAK: Patrick Berg jubler med Kristian Thorstvedt etter at han har satt inn 1–1 for Norge. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Bodø/Glimt-spilleren har kontrakt med den norske serielederen ut desember 2022. Nederlandske Heerenveen fikk avslått et bud på midtbaneankeret i sommer.

– Det har vært konkret interesse, bekreftet han til VG i august:

– Men sånn som ting er nå, så forholder jeg meg veldig til at ballen ligger hos Glimt. Det er de som må kjenne på om det er riktig timing å selge nå når vi står foran en viktig høst. Jeg tror de kjenner veldig på at de ønsker å ha med alle inn mot høsten. Og det skjønner jeg veldig godt, sa han.