– Jeg ble trist. Det kan jeg ikke benekte. Å være så nær, å kjempe mot Messi ... Selvfølgelig har jeg stor respekt for han som spiller og alt han har oppnådd. Det faktum at jeg kjempet med ham viser meg hvilket nivå jeg har levert på, sier Lewandowski til Kanal Sportowy, gjengitt av fotballnettstedet Goal.

Den polske stjernespissen har herjet for Bayern München i 2021, og slettet blant annet Gerd Müllers legendariske scoringsrekord i Bundesliga. Likevel måtte han nøye seg med å bli kåret til «Årets spiss» – en splitter ny kåring under Ballon d’Or-gallaen, samt 2. plass i kampen om den prestisjetunge Gullballen.

Messi stakk av med trofeet for syvende gang, etter å ha blant annet ledet Argentina til deres første internasjonale tittel siden 1993. Mange mener at Lewandowski fortjente prisen i år, spesielt etter at han – som storfavoritt – ikke fikk muligheten til å vinne i fjor. Da ble Gullballen-kåringen avlyst på grunn av det France Football kalte «manglende vurderingsgrunnlag».

I sin takketale da prisen igjen ble utdelt i år tok Messi til ordet for at Lewandowski likevel skulle få den avlyste prisen.

– Det har vært en ære å kjempe mot deg. Alle vet og vi er alle enige om at du burde vunnet i fjor. Jeg synes France Football burde gi deg Ballon d’Or for 2020. Du fortjener den og burde ha den hjemme, sa Messi fra scenen.

Det har siden vært stilt fra Lewandowski – frem til nå.

– Jeg er ikke så entusiastisk over tanken på å få 2020-prisen. Men jeg håper det Messi sa var en ærlig uttalelse fra en fantastisk spiller og ikke bare tomme ord.

Enn så lenge har ikke France Football gitt noen indikasjoner på at prisen for 2020 vil tildeles Lewandowski – eller noen andre for den saks skyld.

TRØSTEPREMIE: Med Gullballen lysende mot ham gikk Robert Lewandowski opp på scenen og takket for å ha blitt kåret til «Årets spiss». Foto: FRANCK FIFE / AFP

VGs tips: RB Leipzig vinner

Messi retter uansett nå blikket bort fra Ballon d’Or-kåringen og fokuserer på Champions League. PSG er allerede klare for utslagsrundene som gruppetoer bak Manchester City, men det er fortsatt lag bak dem som kjemper om videre spill på kontinentet.

Champions League gruppe A, og her er det RB Leipzig som har noe å spille for i denne siste gruppespill-runden. Tyskerne står sammen med Club Brugge med fire poeng – og kjemper om Europa League-spill på nyåret. Det har i sannhet vært en tøff sesong for Leipzig-klubben. Med tre strake tap befinner de seg på 11. plass i hjemlig Bundesliga. Og har bare sikret seg fire av 15 mulige CL-poeng. Den triumfen var til gjengjeld bunnsolide 5–0 ute mot Club Brugge. I det omvendte Man. City-møtet i september røk tyskerne på en 3-6-smell. Fem spillere er definitivt ute og tre mann er usikre for spill. Manchester City har bokført 12 poeng på sine fem Champions League- matcher, og er sikret førsteplass i puljen uansett hva som skjer. I hjemlig Premier League inntok klubben tetplassen i helgen. Programmet er så tett i desember – hele syv ligakamper skal City igjennom.

Nå tror vi det strider litt imot manager Pep Guardiolas spilleideer å ta det piano i en kamp. Men ganske sikkert kommer han til mønstre noen av de fem ungdommene som er ifølge BBC med i troppen. Kevin De Bruyne – som endelig er friskmeldt fra covid -er lovet spill fra start. Men alle øvrige City-kamper i desember er mer viktig enn akkurat denne.

Derfor går vi for en RB Leipzig-seier til 3.65 i odds. Spillestopp er klokken 18.45 og kampen vises på TV 2 Sport Premium.