Lunde plukket spanske skudd og Norge ledet 6–3 etter det første kvarteret. Men i stedet for å bygge ledelsen videre satte Norge seg i vanskelige situasjoner i angrep.

Nora Mørk misset straffe. Henny Reistad bommet også fra 7-metersmerket og hadde fire skuddbom på rad. Spania ble invitert inn igjen i kampen. Hjemmelaget sa «muchos gracias» og utlignet til 11–11 rett før pause etter at Mørk hadde misset på et innspill til Kari Brattset Dale da Norge skulle trygge pauseledelsen.

– En dum beslutning, mente Ole Erevik i TV3-studioet.

Men Mørk fant Kari Brattset Dale glimrende i starten av 2. omgang. Spansk utvisning, norsk straffescoring og nytt initiativ i kampen. Spanjolene hang på, men klarte ikke å finne ut av den norske strekspilleren. Brattset Dale dro med seg Maren Aardahl og Sanna Solberg-Isaksen til stort forsvarsspill foran en glimrende Lunde som var kjernen i den strålende defensive kampen som sendte Norge til en ny VM-finale.

Her er VG-børsen. Enig eller uenig? Bli med å sette egne dine poeng på de norske spillerne.