– Det var artig. Vi har en vi er ekstremt glad i Håkon Evjen. AZ er et godt organisert lag, og jeg tror det er en motstander vi kan konkurrere mot, sier manager Kjetil Knutsen like etter nyheten om at AZ ble trukket.

– Han (Evjen) har jo luktet litt på Glimt, så kan være han er litt delt. Hvem han holder med, det vet jeg ikke, spøker Knutsen på spørsmål om Evjen-returen.

Knutsen sier de har snakket med Håkon Evjen om en mulig retur tilbake til Nord-Norge.

– Vi har pratet litt med han, men nå får han i hvert fall en tur til Bodø og det blir trivelig. Vi tar han godt imot, også kommer vi ikke til å være veldig snille med han når kampen starter, smiler Knutsen.

DIALOG: Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen sier de har holdt kontakt med Evjen etter at han forlot gultrøyene foran 2020-sesongen. Foto: Mats Arntzen / VG

– Nå er vi i en åttedelsfinale. Da møter man gode lag, og vi er en av de.

Bodø/Glimt skal møte Aalesund borte i fjerde runde av NM 13. mars. Det er imellom de to kampene mot AZ. Knutsen sier han håper denne kampen blir flyttet.

– Vi er såpass ærlige på at vi håper cupkampen kan bli flyttet. Vi er i kontakt med forbundet (NFF), og jeg tror forbundet er interesserte i å hjelpe oss.

Bodø/Glimt har hjemmekamp først ettersom de ikke var seedet til trekningen. Kampen på Aspmyra skal spilles 10. mars om 13 dager, mens returoppgjøret er 17. mars.

AZ befinner seg på en fjerdeplass i Eredivisie, og nederlenderne er ubeseiret de siste 18 kampene i alle turneringer.

Fredrik Midtsjø og Aslak Fonn Witry spiller også for nederlenderne.

AZ var direkte kvalifisert til åttedelsfinalen ettersom de vant sin gruppe i Conference League.

Useedede Bodø/Glimt kunne trekke følgende lag: Roma, Feyenoord, AZ Alkmaar, Gent, København, Basel, LASK eller Rennes.

Gultrøyene har virkelig vist at de er lag å se opp for i Conference League - turneringen som debuterte denne sesongen:

6–1-seieren over Roma på Aspmyra, 2–2-resultatet borte mot Roma og 5–1 sammenlagt mot Celtic har vekket oppsikt i Fotball-Europa.

Scoringer av Ola Solbakken og Hugo Vetlesen sikret 2–0-seier for Glimt mot Celtic torsdag, og gjorde ydmykelsen av den skotske storklubben fra forrige uke komplett.

– Vi har veldig mye å gå på. Vi vinner 5–1 sammenlagt, men vi kan straffe dem enda mer nådeløst og stikke kniven i dem enda hardere, sa målscorer Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Trekningen av åttedelsfinalene i Conference League. Foto: Sofascore

Åttedelsfinalene i Europa League ble også trukket fredag:

  • Atalanta - Bayer Leverkusen

  • Barcelona - Galatasaray

  • Real Betis - Eintracht Frankfurt

  • Braga - Monaco

  • Leipzig - Spartak Moskva

  • Porto - Lyon

  • Rangers - Røde Stjerne

  • Sevilla - West Ham