Takket være jærbuen vant Borussia Dortmund 3–2 på bortebane i det første møtet i åttendedelsfinalen.

– Jeg ble motivert av å se Mbappé score fine mål tirsdag, sier storscoreren i et intervju vist på VSport1.

– Takk til ham! Jeg fikk en boost av å se det, fortsetter Haaland.

– Champions League er alltid noe spesielt. Jeg koser meg i Champions League, smiler Dortmund-spissen videre.

I VSport-studio var Jan Åge Fjørtoft voldsomt imponert:

– Jeg tror for første gang Norge har en verdensklassespiller i verdens største idrett, fotball.

– Han begynner allerede nå i en alder av 20 år å få det psykologiske overtaket på motstanderne, sier hans kollega Petter Veland.

Haalands 18 mål er kommet på 13 Champions League-kamper for Red Bull Salzburg (8) og Borussia Dortmund (10).

Det er nøyaktig like mange Champions League-mål som Bayern München-spissen Robert Lewandowski har gjort siden Haaland gjorde sin debut i Europas storturnering.

Den engelske spisslegenden Gary Lineker er en ivrig Twitter-bruker. Mens han skulle skrive en tweet om det første Haaland-målet, scoret nordmannen igjen.

– Han er ustoppelig, skriver Lineker til sine 7,8 millioner følgere på mikrobloggtjenesten.

1–2: Haaland rekker akkurat ballen før Sevilla-keeper Bounou og gir Dortmund 2–1-ledelse. Foto: Julio Munoz / EFE

– Det var en bra 1. omgang, men i 2. omgang slet vi. Tre borte mål mot Sevilla er veldig bra. Det er bra, sier Haaland i intervjuet på VSport1.

– Jeg liker å score mål - og jeg elsker å planlegge å score mål, fortsetter han glisende.

Suso hadde marginene på sin side da han ga Sevilla ledelsen etter bare syv minutters spill - etter som skuddet endret retning i Mats Hummels.

Siden skulle det meste handle om en 20-åring som har tilbrakt mesteparten av sitt liv på Jæren. Dagen etter at Kylian Mbappé hadde vært blendende mot Barcelona, ville Haaland også vise hva han kan:

* 1–1: Et fantastisk skudd i krysset fra Dahoud, men samtidig leverer Haaland et veldig sterkt forarbeide - med tre Sevilla-spillere i hælene.

* 1–2: Haaland bruker farten sin og setter opp en vegg med Jadon Sancho. Nordmannen løper videre og møter ballen så vidt før keeper Bounou. Ballen ruller i mål.

* 1–3: Et fantastisk forspill av Marco Reus, som i rette øyeblikk slipper ballen videre til Haaland. Han bruker bredsiden og skrur ballen rundt keeper.

Dermed Haaland åtte scoringer i Champions League denne sesongen, flest av alle.

– Han er blanding av Messi og en ti-kjemper, sier ekspertkommentator Lars Tjærnås begeistret om det første Haaland-målet onsdag.

Sevilla reduserte til 2–3 i 2. omgang, og dermed lever kampen fortsatt. Kanskje skulle Sevilla også ha hatt straffespark på overtid da Thomas Meunier rev ned en annen innbytter, Sevilla-spissen Luuk De Jong.

– Kvartfinaleplassen er slett ikke klar. Vi må være påskrudd og forbedre oss til neste kamp, sier Haaland på VSport1.

Erling Braut Haaland har scoret mot samtlige lag han har møtt i Champions League:

* 1 mot Zenit St. Petersburg.

Jærbuens 18 mål i Champions League - i en alder av 20 år - er det samme som John Carew hadde i sin karriere - og ett mål dårligere enn Ole Gunnar Solskjær, som er nordmannen med flest (Solskjær har også et kvalik-mål).

Sevilla har vært nærmest ustoppelige over lang tid og ligger på 4. plass i La Liga, bare ett poeng bak Barcelona. Før møtet med Dortmund hadde Sevilla vunnet sine ni siste kamper i alle turneringer. 2–0-tapet mot Atlético Madrid i desember var faktisk det eneste tapet på 19 matcher.

Borussia Dortmund derimot har vært inne i en dårlig periode. Sparkingen av trener Lucien Favre har ikke hjulpet. Bare to seirer på de siste seks ligakampene betyr at klubben er ute av tittelkampen.

Axel Witsel manglet hos Borussia Dortmund. Det samme gjorde dansken Thomas Delaney, som skal bli pappa og er hjemme i Tyskland.

PS: Returkampen går den 9. mars.