Sørlending tok NM-gull på 1500 meter

Amalie Sæten (22) fra Kristiansand løp lørdag inn til gull på 1500 meter under NM i friidrett. Søndag fulgte hun opp med bronse på 800 meter.

Publisert:

Amalie Sæten sikret seg sitt første NM-gull da hun vant 1500 meter for kvinner lørdag i Bergen. Foto: Ørn E. Borgen

  • Richard Nodeland

BERGEN: – Det føles veldig bra. Jeg var veldig lettet etter jeg hanket inn gullet. Særlig fordi jeg kjente på favorittstempelet på forhånd, noe jeg ikke er vant til, sier Amalie Sæten til Fædrelandsvennen om 1500-meteren.

Kristiansanderen, som løper for Ull/Kisa, kom inn på tiden 4.38,20, ett sekund og 25 hundredeler før Sigrid Jervell Våg fra Tjalve.

– Det er en helt annen måte å løpe på enn jeg er vant til. Fram til nå har det vært fokus på raske tider. I NM er all fokus på taktikk, og jeg hadde på forhånd satt meg inn i alle taktiske måter å løse løpet på, forteller 22-åringen.

– Plasseringen som gjelder

Hun satte nemlig personlig rekord på 1500 meter så seint som i august med tiden 4.09.78 under Paavo Nurmi Games i Turku, snaue halvminuttet bedre enn NM-tida.

– Tida ser jeg ikke på. I NM er det plasseringen som gjelder, sier Sæten.

Søndag fulgte hun opp med bronse på 800 meter med tiden 2.05,55. Hedda Hynne fra Tjalve vant på 2.03,65.

Hun er veldig godt fornøyd med 2020-sesongen.

– Jeg har løpt bedre og bedre og kjent meg bedre og bedre. Nå er det punktum for baneløp i år, men jeg skal delta i gateløp og mosjonsløp i høst som trening fram mot neste sesong, sier Sæten.

Amalie Manshaus Sæten fra Ullensaker/Kisa IL i tet på 1500 m kvinner i NM i friidrett på Fana stadion. Foto: Ørn E. Borgen

Meinseth-gull

Flere sørlendinger markerte seg i Bergen denne helga, deriblant Even Meinseth fra Grimstad, som vant 100 meter allerede fredag. Meinseth, som løper for Gular, fikk tiden 10,69, og var med det ett tidels sekund foran Mathias Hove Johansen fra Skjalg i mål.

Søster Ingvild Meinseth ble nummer to på samme distanse, bare slått av Helene Rønningen, Tyrving. Vinnertiden ble 11,76, mens Meinseth, som representerer Sørild, klarte 11,96.

Sigurd Tveit fra Kristiansand løpeklubb vant sølv på 800 meter sømdag med tiden 1.49,08. Jakob Ingebrigtsen gikk til topps med 1.48,72.

Lørdag ble det dessuten sølv til KIFs Stella Weinberg i spydkonkurransen. Weinberg kastet 54,49 meter, mens vinneren, Ana Dahlen fra Tyrving, oppnådde 54,76 meter.

Amalie Sæten skal også løpe finale i 800 meter under NM i friidrett i Bergen søndag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Friidrett
  2. NM
  3. Amalie Sæten
  4. Gull