Den britiske veteranen vant søndagens løp i Portugal foran Verstappen. De to har tatt 1. og 2. plass i alle de tre løpene som har gått til nå:

• Mercedes-fører Hamilton vant årets første VM-runde i Bahrain foran Verstappen.

• Så var det Max Verstappen og Red Bulls tur til seier på Imola i den andre VM-runden. Med Hamilton på 2. plass.

• Søndag vant altså Hamilton foran Verstappen i Portugals Grand Prix.

– Jeg tror denne duellen vil prege resten av sesongen, sier Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Dette var virkelig et tøft race, både fysisk og mentalt, sier Lewis Hamilton i intervjuet på arenaen.

På spørsmål fra Viaplay om det var han og ikke Mercedes som egentlig vant dette løpet, svarer Hamilton:

– Jeg ser på alle de bra folkene rundt meg. Jeg føler at vi vant sammen. Vi både vinner og taper sammen, sier han snusfornuftig.

Hamilton tok sin 97. Grand Prix-seier søndag. Nummer 98 kan komme i Barcelona neste helg, så følger Monaco og i beste fall kan han altså ta seier nummer 100 i Aserbajdsjan.

– Vi manglet litt fart i forhold til Mercedes, sier Verstappen etter løpet.

Mercedes’ Valtteri Bottas ble nummer tre søndag, fulgt av den andre Red Bull-føreren Sergio Pérez.

Den 4,6 kilometer lange «berg-og-dal»-banen på Algarvekysten ga et spennende løp – til tross for en eneste liten krasj og lite dramatikk sånn sett. Valtteri Bottas hadde beste startspor og vant også starten. Hamilton ble tidlig forbikjørt av Verstappen, men slo tilbake og passerte først Verstappen og så Bottas og gikk i tet. Den tetplassen ga aldri fra seg – selv om Sergio Pérez i mange runder lå som nummer én fordi han ikke hadde vært inne til dekkbytte.

MERCEDES-JUBEL: Lewis Hamilton blir tiljublet over målstreken av de andre i Mercedes-teamet. Foto: MARCELO DEL POZO / X06654

Alle de beste førerne hadde ett-stopps-strategi. Verstappen benyttet muligheten til å passere Bottas, og finnen var etter hvert sjanseløs til å ta opp kampen med Red Bull-føreren om 2.-plassen.

Red Bull tok inn Max Verstappen til dekkbytte rett før slutt – i håp om å få raskeste rundetid og bonuspoeng. Det klarte han på den aller siste runden – men tiden hans ble strøket fordi han kom for langt ut i en sving. Dermed var det Valtteri Bottas som fikk det bonuspoenget.

– Det er litt rart, fastslo Verstappen da intervjueren på banen fortalte ham denne nyheten.

Neste VM-runde går allerede til helgen. Formel 1-sirkuset beveger seg bare fra Portugal til Barcelona på den iberiske halvøya.

– Det er mange forbedringer vi kan gjøre, sier Hamilton foran neste runde.

Mick Schumacher leverer som Haas-fører. Til tross for en bil som ikke er konkurransedyktig, klarte han å kjøre forbi Williams-fører Latifi og bli nummer 17.