– Det var verdens beste julegave, det. For meg er norsk fotball verdens kuleste rettighet. Nærheten til aktørene gjør det til det gøyeste å jobbe med, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter at nyheten ble bekreftet.

TV 2 har sikret seg rettighetene til å vise norsk fotball fra 2023 til 2028. Prislappen er på 4,5 milliarder.

– Dette var en fantastisk nyhet for oss selvfølgelig. Jeg opplever at dette er kjempe-triumf. Kampen om rettigheter er univers man som ansatt ikke har noe med å gjøre, men det betyr enormt for arbeidsplassen. En meget hyggelig julepresang, sier programleder og kommentator Marius Skjelbæk.

GLEDER SEG: Marius Skjelbæk. Foto: Frode Hansen

Han er klar på hva folk kan vente seg når det er deres tur til å ta over spakene.

– Det folk kan forvente er at vi er folkelige og profesjonelle. Vi går ikke inn i dette som en heiagjeng. Vi går inn her som en uavhengig journalistisk institusjon, som kommer til å behandle produktet med kjærlighet og respekt, men også med en journalistisk uavhengig inngang.

Også kanalens Premier League-kommentator, Øyvind Alsaker, jubler.

– Jeg har fantastiske minner fra Eliteserien den gang det het Tippeligaen. Hvis TV2 kan være med på en ny gullalder for norsk fotball hadde det vært fantastisk gøy, sier Alsaker.

JUBLER: Øyvind Alsaker. Foto: Daniel Sannum Lauten, TV 2

– Vender hjem

TV 2 hadde i en årrekke grepet om norsk toppfotball som rettighetshaver. Fra 2006 til 2008 var de alene om rettighetene, en periode som ofte blir beskrevet som norsk klubbfotballs gullalder, med sterke seertall, stor interesse og økonomisk oppgang.

– Det var en litt annen tid. Vi får ikke se de tallene igjen hvis vi skal se realistisk på det, men jeg kan love at TV 2 kommer til å gi full gass mot norsk fotball, sier Mathisen og legger til at han mener Discovery har gjort en veldig god jobb med rettighetene de siste årene.

Etter TV 2 hadde tre års «monopol» andre halvdel av 2000-tallet, har også NRK og CMore vært innom på rettighetssiden.

Det var Discovery som vant den forrige rettighetskampen - om sesongene fra 2017 til og med 2022. Det betyr at konsernet som blant annet eier TVNorge og Eurosport skal vise Eliteserien og Obosligaen i to sesonger til.

Marius Skjælbek mener det nå er tilbake til røttene.

– Mange sier at norsk fotball kommer hjem - jeg vil heller si at TV 2 kommer hjem. Hvis et mediehus på størrelse med TV 2 skal ha en grunnleggende visjon må det være at vi skal være best på det som er oss nærmest, nemlig det norske innholdet. Nå har vi sikret oss den soleklart mest attraktive norske rettigheten som finnes. Det viktige her er at det er TV 2 vender hjem, slår Skjelbæk fast.