OPPTUR: Ole Gunnar Solskjær etter seieren over Everton tidligere denne sesongen. OPPTUR: Ole Gunnar Solskjær etter seieren over Everton tidligere denne sesongen. Foto: Clive Brunskill / PA Wire

Woodward vil tenke langsiktig med Solskjær: – Vi er styrket i troen

Manchester United-direktør Ed Woodward mener at klubben går i riktig retning under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

– Positive tegn på banen og på treningsfeltet gjør at vi er styrket i troen etter fremgangen skapt av Ole, trenerteamet og spillerne, sier Woodward ifølge BBC.

Sitatene er hentet fra da Woodward stilte opp i Manchester United’s Fans’ Forum 20. november, men har ikke blitt kjent før nå.

Manchester United har hatt en berg-og dalbane-sesong så langt, med høye topper og dype daler.

Klubben hadde halvannet steg i åttedelsfinalen i Champions League etter seirer mot PSG og Leipzig, men har siden to tap på tre kamper og er avhengig av å ta poeng i Tyskland i siste kamp.

– Vi innser at det krever mer hardt arbeid fremover for å oppnå den stabiliteten som trengs for å vinne trofeer, sier Manchester United-direktøren.

SJEF: Ed Woodward i prat med den mangeårige United-sjefen Sir Alex Ferguson. Foto: JOHN SIBLEY / X03811

Manchester United ligger for øyeblikket fem poeng bak Tottenham og Liverpool, men har samtidig én kamp til gode.

– Jeg sa i april at vi fortsatt var forpliktet til å styrke troppen, samtidig som vi må være holde igjen utgiftene våre under pandemien.

Woodward mener at de har gitt den støtten de har lovet – og påpeker at de har brukt tilsvarende litt over to milliarder norske kroner siden sommeren 2019, noe som er mer enn noen andre europeiske klubber i samme periode.

– Vi kommer til å fortsette å støtte Ole med en planlagt og langsiktig tilnærming til rekruttering, med fokus på sommervinduene, sier Woodward.

Denne sommeren forsterket Manchester United med Edinson Cavani, Alex Telles og Donny van de Beek, i tillegg til ungguttene Amad Traoré og Facundo Pellistri.

I januar kom Bruno Fernandes og Odion Ighalo til klubben – og før det betale Manchester United dyrt for å hente Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James.

SAMARBEID: Ed Woodward og Ole Gunnar Solskjær sammen på en UNICEF-middag i november i fjor. Foto: John Peters / Manchester United

Ole Gunnar Solskjær fikk nylig kritikk etter tapet mot PSG, ettersom han ikke byttet ut Fred før han ble utvist.

– Jeg vurderte å bytte ham ut. Jeg må kanskje strekke hendene i været i etterpåklokskapens navn, sa Solskjær selvkritisk etter kampen.