Endelig har Jarstein fått sjansen i Hertha:- Jeg nyter det

Rune Almenning Jarstein har voktet buret for Hertha Berlin de siste fire kampene. Nordmannen blir gjerne værende i klubben hvis han kaprer førstekeeperplassen permanent.

Publisert: Publisert:

Rune Almenning Jarstein har fått sjansen i Hertha-målet. Foto: Digitalsport

Jarstein (31) har spilt 90 minutter mot Köln (2-0), Eintracht Frankfurt (1-1), Hamburg (3-0) og Schalke (1-2) i Herthas fire siste Bundesliga-oppgjør.

— Det har vært veldig gøy og utviklende. Jeg har ventet lenge på å få denne sjansen. Jeg nyter det, sier en fornøyd Jarstein til NTB.

— Å spille kamper i Bundesliga gir meg dessuten mange gode minner for framtiden, legger han til.

Les også

Jarstein endelig førstekeeper: - Trente nesten for mye

Les også

Ekspertene tror Nylands landslagsplass er i fare: - Det har vært et rollebytte

Norsk duell?

Førstekeeper Thomas Kraft (27) er på vei tilbake etter skade, uten at nordmannen tenker så mye på det. Jarstein røper at han starter lørdagens kamp mot Ingolstadt.

— Jeg spiller i morgen (lørdag). Kraft mangler nok fortsatt litt, sier Jarstein.

31-åringen har ikke snakket med trener Pál Dárdai om hva som vil skje når Kraft er helt skadefri.

— Jeg konsentrerer meg bare om å prestere i kamp og på trening. Jeg er i god form. Fysisk har jeg aldri følt meg bedre, sier Jarstein.

Lørdag møter han og Hertha Ørjan Nylands Ingolstadt. Landslags- og keeperkollega Nyland har slitt benken for Ingolstadt den siste tiden.

— Det ville vært kjekt å møte Ørjan på banen, men jeg tenker ikke mye på det. Jeg tenker mest på hvordan jeg selv skal prestere, gjentar Jarstein.

— Nyland har slitt med lite spilletid for klubblaget. Tror du at du får spilletid for Norge i omspillskampene til EM?

— Vi får se. Jeg er i hvert fall klar for de kampene, sier Jarstein.

Utgående kontrakt

Jarsteins avtale med Hertha Berlin utløper til sommeren. 31-åringen prøver å ikke bruke så mye energi på fotballframtiden. Han har foreløpig ingen planer om å ta initiativ til kontraktssamtaler med klubben.

— Men før eller senere må jo noe skje. Og ingenting hadde vært bedre enn å bli i Hertha og få spilletid her. Vi får se. Jeg trives veldig i byen og laget, sier Jarstein.

31-åringen føler selv at han har vist seg bra fram i kampene den siste tiden. Samarbeidet med forsvarsrekken fungerer bra, mener sisteskansen.

— Jeg skal jobbe for å fortsatt være førstekeeper i fortsettelsen. Det er gøy å stå tøffe kamper i Bundesliga, fastslår han.

Hertha Berlin ligger på 5.-plass i tysk Bundesliga før lørdagens kamp. Ingolstadt er nede på 8.-plass. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Tysk fotball
  2. Rune Almenning Jarstein
  3. Hertha Berlin