Torsdag møter Rosenborg Dnipro Dnipropetrovsk i den andre kampen av Europaligaens gruppespill. Her er ni ting du bør vite om det ukrainske laget.

1. Dnipro har spillere fra hele ti nasjoner i troppen. 18 fra Ukraina, og 4 er fra Brasil. I tillegg har laget spillere fra Tsjekkia, Romania, Kroatia, Senegal, Nigeria, Belgia, Costa Rica og Portugal.

2. Dnipros trener Myron Markevytsj tok over laget før fjorårsesongen. Den tidligere midtbanespilleren var en kort periode landslagstrener for Ukraina i 2010. 64-åringen ledet også Metalist Kharkiv fra 2005-2014. Dermed har Markevytsj møtt RBK tidligere i Europaligaen. Som trener for Metalist slo de RBK 3-1 hjemme. Også på Lerkendal vant ukrainerne, denne gangen 2-1. RBKs to mål i de oppgjørene ble for øvrig scoret av Borek Dockal og Tarik Elyounoussi.

3. Dnipro spiller hjemmekampene sine på Dnipro-Arena. Stadionen har tilskuerkapasitet på 31.003. I utgangspunktet var arenaen valgt som et av stedene hvor UEFA Euro 2012 skulle spilles, men den ble droppet før mesterskapet. Banen ble åpnet i 2008, og skal ha kostet 40 millioner euro å bygge.

4. Laget er fra Dnipropetrovsk, Ukrainas tredje største by med om lag 1,2 millioner innbyggere. Byen ligger knappe 40 mil sørøst for hovedstaden Kiev, ved bredden av elva Dnepr. Byen ble kalt opp etter Grigorij Petrovskij i 1926. Petrovskij spilte en viktig rolle i den russiske revolusjonen.

5. Dnipro har deltatt i gruppespillet i Europaligaen de tre siste sesongene. I fjor kom Dnipro helt til finalen, hvor de tapte 3-2 mot spanske Sevilla. Kampen ble spilt i den polske hovedstaden Warszawa. To ganger har laget vunnet den hjemlige ligaen, siste gang i 1988. 6. På veien mot finalen i fjor, var lagets store stjerne Jevhen Konopljanka. Kantspilleren gikk til nettopp Sevilla etter sesongen på free transfer. Konopljanka var for øvrig involvert i en real overgangssaga, hvor det gikk knallharde rykter på at spilleren skulle til Liverpool.

7. Dnipro har beholdt åtte av de elleve som startet fjorårets finale. Foruten Konopljanka, har spissen Nikola Kalinic gått til Fiorentina mens midtbanespilleren Jaba Kankava nå spiller i franske Reims.

8. Dnipro sikret seg ett poeng i den første gruppespillskampen med mål fire minutter på overtid mot Lazio. Gjestene fra Roma tok ledelsen etter 38 minutter på Dnipro-Arena ved Milinkovic-Savic. Målscorer for Dnipro var Seleznjov. 30-åringen er lagets toppscorer, med 5 mål på 9 kamper denne sesongen.

9. Dnipros spiss Matheus kan få sin 50. europacupkamp når laget møter Rosenborg.